home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ninebot C30

Sprema se pravi potres na tržištu električnih dvotočkaša namenjenih urbanom prevozu, jer nam stiže novi Ninebot C30, najjeftiniji električni skuter ikada napravljen.

Kreacija kompanije Xiaomi, Ninebot C30 je skuter simpatičnog izgleda i sa specifikacijama koje i nisu nešto naročite. Skuter pokreće motor od 400 W, koji proizvodi 40 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Autonomija Xiaomi skutera iznosi oko 34 km pri brzini od 25 km/h. Što se kočenja tiče, napred je jedan disk, a pozadi bubanj.

Ninebot C30

Jedina izuzetna stvar u vezi ove mašine je njena cena. Naime, Ninebot C30 se u Kini prodaje za 3.599 juana, što je negde oko 440 evra. To znači da mali skuter košta manje od većine "mauntin" bicikala srednje kategorije.

Jedan od razloga za performanse koje ima je činjenica da takav električni skuter u Kini može da se vozi bez vozačke dozvole, kao i da ga mogu voziti tinejdžeri - što je ciljna grupa kompanije Xiaomi.

Baterija se može skinuti i puniti dok nije na samom skuteru. Osim C30, dostupne su još tri varijante Ninebot modela - C40, C60 i C80. Svaka od ovih varijanti ima različitu autonomiju, a shodno tome i veću cenu.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 473Komentari