home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Segway eMoped C80

Kompanija Segway je postala poznata po svojim samobalansirajućim istoimenim vozilima na dva točka, koja je 2001. godine izumeo Amerikanac Dean Kamen. Ta neobična vozila su predstavljala svojevrsnu revoluciju na polju ličnog transporta, a sistem za samobalansiranje koji vam omogućava bezbednu vožnju i sprečava padove je doneo nešto potpuno novo.

Kasnije se Segway proširio na razne druge proizvode poput električnih koturaljki (e-Skate), samobalansirajućeg jednotočkaša (Ninebot One), Ninebot gokarta i naprednog robotizovanog samobalansirajućeg vozila Segway Loomo Robot, a posebno zanimljivi su postali njegovi električni trotineti.

Sledeći proizvod koji bi Segway trebalo uskoro da lansira je Segway eMoped C80, odnosno njegov prvi električni moped ili skuter, koji nazivaju pametnim jer se može zaključati aplikacijom, dolazi s NFC tagom za zaključavanje i RideyGo pametnim sistemom koji poseduje senzore koji detektuju kada siđete s mopeda i zaključaju ga nakon 3 sekunde, a tu je i sistem za praćenje pomoću GPS-a.

Segway eMoped C80 je dužine 1,59 m i širine od 0,7 m, visok je jedan metar, a težak 55 kg, u što je uključena i baterija. Njegov električni motor od 750 w omogućava postizanje maksimalne brzine od 32 km/h, a zamenjiva litijum-jonska baterija od 1,14 kWh će vam omogućiti domet do 85 km s jednim punjenjem.

Moped dolazi s IPX7 standardom, što mu omogućava vodonepropustljivost zahvaljujući kojoj ga možete voziti i po najvećem pljusku.

Izvor: Seebiz.eu

Foto: Segwayčitanja : 292Komentari