home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Harley-Davidson Revival

Harley-Davidson LiveWire, prvi potpuno električni motocikl poznatog brenda, dobio je dosta pohvala, ali nažalost, izostalo je očekivano interesovanje kupaca.

S cenom od 30.000 dolara, LiveWire je jednostavno previše skup za mlađe generacije. To, kao i činjenica da se imidž kompanije i dalje povezuje sa žestokim momcima, ali i percepcija da su svi modeli Harley-Davidsona veliki, bučni i skupi, doprinelo je lošijim prodajnim rezultatima ove mašine.

Drugim rečima, LiveWire nije zanimljiv ciljnoj grupi kojoj je namenjen.

Harley-Davidson Revival

Industrijski dizajner, Taner van der Ver je radionica DAAPwork rešili su naprave kreaciju koja bi rešila ove probleme. Koncept je nazvan Harley-Davidson Revival i predstavlja električnu, minimalističku i futurističku kreaciju, koja donosi motocikl privlačan mlađoj populaciji.

Harley-Davidson Revival

Revival je minimalistički i funkcionalan, ali istovremeno snažnog i za Harley prepoznatljivog izgleda. Bar na papiru je jeftiniji od LiveWire modela, uz dosta premijum materijala.

S niskim centrom mase, ali većom visinom sedišta, Revival se izdvaja karakteristikama kakve su kože ručice (i brojni drugi elementi od kože), minimalistička instrument tabla i elegantna LED svetla. Manji je i kompaktniji od aktuelne Harley ponude. Umesto fiksirane baterije, imala bi zamenjivu jedinicu.

Uprkos tome što je poprilično modifikovan, Revival donosi prepoznatljiv Harley-Davidson izgled, navode njegovi dizajneri. Osim rama i ram treba da liči na logo giganta iz Milvokija, čime bi - bar tako kaže Van der Ver - bio lako prepoznatljiv.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 255Komentari