home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ducati Multistrada V4

Ducati je trenutno usred tizer kampanje za V4 agregat koji će pokretati novi Multistrada V4 avanturistički model.

Zato je zanimljivo videti da su našli vremena i za promociju nove mašine na kojoj će se naći pomenuta jedinica.

Prema vestima koje stižu iz Bolonje, nova Ducati Multistrada V4 je trenutno u proizvodnom procesu, a kada se bude našla u prodaji, biće prvi motocikl koji od dodataka ima i radarski sistem.

U saopštenju je Ducati otkrio još detalja  o dugo očekivanom modelu sa 170 KS. Saznali smo da će nova V4 konfiguracija imati duži servisni interval, kao da će jedinica zapremine 1.158 kubika nesmetano isporučivati svu tu snagu.

Možda najveća vest je da će nova Multistrada V4 debitovati 4. novembra, dok je otkrivanje V4 agregata zakazano za 15. oktobar.

Za sada, Ducati je fokusiran na prednji i zadnji radarski sistem na Multistradi, razvijen zajedno s kompanijom Bosch.

Radarske jedinice su veličine GoPro kamere, uz dva ključna sistema dodata paketu opreme.

Prvi je adaptivni tempomat, koji koristi prednji rada za procenu brzine i udaljenosti vozila ispred motocikla, a zatim prilagođava brzinu tim podacima. Sam tempomat je dostupan pri brzinama od 30 do 160 km/h.

Drugi sistem koristi senzore i informacije sa zadnjeg radara i pokreće sistem monitoringa "mrtvih" uglova, pa zatim upozorava vozače na vozila koja oni sami ne mogu da vide. Takođe, sistem šalje obaveštenje vozaču ako se neko vozilo približava velikom brzinom.

Veliki broj evropskih brendova je dosad testirao isti ovakav sistem (tu pogotovo mislimo na KTM i BMW), ali je Ducati prvi koji će ga ponuditi na jednom proizvodnom modelu.

Kakve nam još tehničke poslastice sprema Ducati za novu Multistradu V4? Na detaljne informacije ćemo morati da sačeko još nekoliko sedmica.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 295Komentari