home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Yamaha MT-09

Yamaha je za 2021. godinu spremila novo izdanje svoje snažne trocilindarske mašine MT-09, koja dolazi u izuzetno izmenjenom izdanju.

Gotovo svaki deo japanske mašine je promenjen, a kao posledica toga imamo više snage, manje težine i više karakteristika.

Yamaha MT-09

„Srce“ novog MT-09 je agregat zapremine 890 kubika.

Uprkos povećanju zapremine motora za 43 kubika, četvorotaktna jedinica teži manje od prethodne, uz nove klipove, bregastu osovinu, karter, a tu je i potapajuće kvačilo.

Yamaha MT-09

Na raspolaganju je 117 KS, uz 93 Nm maksimalnog obrtnog momenta, dostupnog na 7.000 o/min. Uz pomenuto povećanje snage, najvažnija karakteristika je činjenica da model za 2021. ispunjava Euro5 emisione standarde.

Yamaha MT-09

Pomenućemo Deltabox aluminijumski ram, kao i podram i radikalno drugačija zadnja viljuška, takođe od istog materijala, što je za posledicu imalo smanjenje težine. Kad se sve sabere, MT-09 za 2021. godinu je težak 189 kg.

Ogibljenje je KYB, sa potpuno podesivim viljuškama napred, dok je pozadi amortizer. Za kočenje je zadužen Nissin, sa zrakastim glavnim cilindrom i duplim 298-milimetarskim diskovima na prednjem točku.

Ono što će možda šrivući najviše pažnje kod nove MT-09 je savremeniji paket elektronike za 2021. godinu. U njemu su inercijalna merna jedinica (IMU), kontrola proklizavanja i ABS. Takođe, instrument tabla je 3,5-inčna TFT jedinica, a paketu standardne opreme je i kvikšifter.

Novom MT-09 se predviđaju odlični prodajni rezultati, a imajući u vidu šta sve donosi, nije ni čudo.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 295Komentari