home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kymco se sprema za nimalo lak zadatak, a ako je verovati najavama, to je lansiranje svog novog avanturističkog skutera, čiji cilj će biti da se na tržištu uhvati u koštac sa Hondom X-ADV!

To najavljuje novi tizer video za model čija je premijera zakazana za 26. novembar.

Kymco je kompanija specijalizovana za proizvodnju skutera, a što se motocikala tiče, godišnje proizvede mali broj modela uglavnom male kubikaže. Stoga je malo verovatno da će mu glavni rivali biti BMW i KTM.

Takođe, postoji velika mogućnost da će novi model biti serijska verzija CV2 koncepta, prikazanog još 2017. godine. Ukoliko tako i bude, agregat će najverovatnije ostati isti, a to je paralelni tvin motor, zapremine 550 kubika, sa AK linije skutera. To u prevodu znači nešto preko 55 KS, 55,8 Nm maksimalnog obrtnog momenta i odlična potrošnja.

CV2 je predstavljao futurističku studiju maksi skutera, koji stilskim izgledom i nije toliko podsećao na avanturistički motocikl. Možda nije imao najbolje dizajnersko rešenje, ali ni ne očekujemo da će motocikl izgledati tako.

Video tizer ne otkriva ništa, osim jednog kratkog kadra u kojem je prikazan novi model. Ali ni taj kratki kadar je pruža neki uvid u to kako će novi motocikl izgledati. Ono što mi očekujemo jeste pravi avanturistički dvotočkaš, sa odgovarajućim komponentama poput USD viljuški dugog hoda, zaštitnih rešetaka i sličnog.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 290Komentari