home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Magni Italia 01/01

Italijanska kompanija Magni, poznata po proizvodnji malih serija motocikala, je privukla pažnju lansiranjem kreacije koju mnogi nazivaju najlepšim motociklom decenije.

Ime ovog dvotočkaša je Magni Italia 01/01.

Motocikl je omaž osnivaču brenda, Arturu Manjiju, koji je preminuo pre pet godina. Manji je ime stekao igrajući važnu ulogu tokom zlatnog doba gran pri trkanja za MV Agustu.

Magni Italia 01/01

Pre nego što je osnovao sopstvenu kompaniju, Magni je radio u Gileri, a u MV Agustu je prešao 1950. Tu je bio direktor trkačke divizije, sve do 1976, a za vreme njegovog mandata, italijanski proizvođač je osvojio 37 naslova u konkurenciji proizvođača i 38 u konkurenciji vozača.

Iskoristivši svoje bogato iskustvo, nakon odlaska iz MV Aguste napravio je svoju kompaniju, ali kao što vidite, neki važni dizajnerski elementi su ostali.

Magni je brend poznat po stvaranju savremenih interpretacija motocikala iz pomenutog zlatnog doba gran pri trkanja. To su mašine sa ramovima klasičnog izgleda, napravljene korišćenjem modernim metoda proizvodnje i materijala, dok MV Agustin redni trocilindarski agregat isporučuje snagu.

Magni Italia 01/01 je autentična interpretacija MV Agustinih trkačkih mašina koje su vozili vozači poput legendarnog Đakoma Agostinija.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 334Komentari