home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
KTM 1290 Super Duke RR

KTM je predstavio novo, lakše i ograničeno izdanje 1290 Super Duke RR modela.

Sam motocikl nije potpuno iznenađenje za poznavaoce prilika na tržištu motocikala, jer je razvojni put dokumentovan serijom patenata i insajderskih informacija. Ono što nije bilo poznato jesu specifikacije.

KTM 1290 Super Duke RR

Glavna ideja iza ovog motocikla je fokus na performanse, a kako iz KTM-a tvrde, kompanijin istraživačko-razvojni tim je ima potpunu slobodu u pravljenju ovog modela. Novi RR je tako 9 kg lakši od standardnog Super Duke R (ukupno 180 kg), dok agregat donosi 180 KS i 140 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

KTM 1290 Super Duke RR

Smanjenje težine je postignuto korišćenjem ugljeničnih vlakana, a zadnji deo je samo jedan od brojnih delova male težine na novoj mašini. Felne su 1,5 kg lakše i dolaze sa Michelin Power Cup2 pneumaticima za poboljšano prijanjanje.

KTM 1290 Super Duke RR

Šasija je takođe revidirana, uz WP Apex Pro 7548 viljuške, podesiv WP Apex Pro 7117 prigušivač upravljača i Apex Pro 7746 zadnji amortizer. I elektronika je revidirana, uz dodatak Track i Performance režima vožnje.

Pre nego što krenete kod lokalnog KTM dilera za uplatite depozit za ovu mašinu, imajte na umu da je u pitanju ograničena serija, dok se naručivanje - koje počinje od sutra - vrši isključivo onlajn. Ukupno će biti napravljeno 500 jedinica, a KTM još uvek nije saopštio koliki broj će biti namenjen Starom kontinentu.

Izvor: Moto-berza.com

Foto: KTMčitanja : 216Komentari