home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Segway Apex H2

Kompanija Seqway je poznata po svojim "čudnim" vozilima za personalni transport, a njen najnoviji proizvod je veoma zanimljiv.

Radi se o futurističkom motociklu pod nazivom Apex H2, koji je poput nekog motocikla iz naučno-fantastičnih filmova. Motocikl ima mali vetrobran, tanko prednje svetlo i velike točkove koji izgledaju kao da lebde zahvaljujući swingarm oscilirajućim viljuškama.

Motocikl ima jednostavnu karoseriju s laganim pristupom pretincu u koji su smešteni rezervoari za vodonik, a koje koriste gorive ćelije za proizvodnju električne energije namenjene električnom motoru motocikla.

Malo toga je poznato o pogonu, ali iz Segwayja poručuju da će motor razvijati 80 KS i omogućiti ubranje Apexu H2 od 0 do 100 km/h za manje od četiri sekunde. Maksimalna brzina će iznositi 150 km/h.

Segway Apex H2

Iako izgleda kao koncept, motocikl će se pojaviti na tržištu 2023. godine. Osnovna cena će iznositi 9.014 evra, što i ne zvuči loše.

S druge strane, zanimljivo je to što će Segway koristiti hidrogenski pogon jer je kompleksniji i teži, a treba imati i na umu da stanica za punjenje nema mnogo. Ipak, rezervoari bi mogli pomoći u prevazilaženju ovog problema.

Izvor: Klix.ba

Foto: Segwayčitanja : 302Komentari