home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Fat Boy

Američki gigant konačno može da bude zadovoljan, jer najnoviji prodaji rezultati pokazuju da je ostvaren dugo očekivani rast.

Naime, Harley-Davidson je u prvom tromesečju 2021. zabeležio porast prodaje svojih motocikala za 9%. Od posebnog značaja su podaci vezani za matično tržište kompanije iz Milvokija, na kojem Harli proda oko 75% svojih motocikala. U SAD, renomirani proizvođač je ostvario rast od 30% u poređenju s istim periodom prošle godine.

Ipak, treba biti oprezan kada je slavlje u pitanju, jer je prvo tromesečje 2020. obeležio početak pandemije i strogi karantin na mnogim tržištima. Stoga taj period i ne može da služi kao neki poseban reper. Međutim, trend rasta je tu, a kompaniji će i te kako značiti pozitivne brojke, makar kao podsticaj za naredni period.

Na nekim tržištima je, ipak, došlo do pada. U Evropskoj uniji, kompanija je prodala 36% manje motocikala nego u istom periodu 2020. Slične cifre dolaze i iz Latinske Amerike.

Za deoničare je možda najvažniji bilans stanja. Kompanija je ostvarila rast prihoda od 10% (ukupno 1,4 milijarde dolara), dok je net prihod uvećan za 272% na 259 miliona dolara.

Brend dobre rezultate pripisuje novoj Hardwire strategiji, dok same vesti dolaze u trenutku kada se od modela Pan America 1250 očekuju fantastični prodajni rezultati.

“Izuzetno sam zadovoljan oporavkom koji je ostvaren, a koji naročito pokazuju snažni finansijski rezultati”, izjavio je Johen Cajc, predsednik i izvršni direktor kompanije.

“Koraci koje smo preduzeli najzad daju pozitivne rezultate, naročito kada je reč o Severnoj Americi.”

“Konačno vidimo znake optimizma i siguran sam da će 2021. biti mnogo bolja godina za nas u svakom pogledu. Harley-Davidson je spreman da ispuni ciljeve naše petogodišnje Hardwire strategije.”

Prodajni rezultati po regionima:

Severna Amerika - 32.800 (+30%)

Evropa, Bliski istok, Afrika - 4.900 (-36%)

Azija-Pacifik - 5.800 (+1)

Latinska Amerika - 700 (-59%)

Ukupno - 44.200 (+9%)

Izvor: Moto-berza.com

Foto: arhiva / Harley-Davidsončitanja : 221Komentari