home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Husqvarna E-Pilen

Husqvarna ozbiljno razmišlja o električnoj budućnost, a dokaz toga je novi koncept koji nosi naziv E-Pilen.

Zasnovan na estetici koju smo videli na Vitpilen liniji, E-Pilen donosi bateriju čija autonomija iznosi oko 100 km. Motor koji ide u paketu ima 8 kW, tj. 11 KS, dok iz kompanije navode da se baterija može menjati, što bi moglo da E-Pilen učini praktičnijim.

Husqvarna E-Pilen

Ove brojke čine Husqvarna E-Pilen koncept rivalom u kategoriji modela male kubikaže, tako da bi mogao odlično da se slaže sa 401 linijom švedskog brenda i da privuče pažnju vozača koji traže praktično prevozno sredstvo u urbanim uslovima.

Za sada nema indicija da će Husqvarnin koncept imati proizvodnu budućnosti, mada mnogi smatraju da bi upravo ovako mogla da izgleda kompanijina buduća električna linija.

"Razvoj E-Mobility linije je već uznapredovao, a detaljne informacije će uskoro biti dostupne", poručuju iz švedskog brenda. I dok električni segment postaje sve popularniji među proizvođačima, možemo se nadati još nekoj ovakvoj kreaciji.

Da li je ovo pravac kojim će Husqvarna, ali ostale kompanije Pierer grupe (KTM i GasGas) krenuti kada je elektrifikacija ponude u pitanju? Odgovore na to ćemo tek dobiti.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 192Komentari