home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
QJ Motor QJ7000D

Kao što su potvrdile ranije patentne slice, QJ Motor, sestrinska kompanija mnogo poznatijeg Benellija, sprema se da lansira svoj QJ7000D električni motocikl.

Snage 7 kW (otuda i ime), novi motocikl će po performansama biti egal sa benzinskim modelom kompanije QJ Motor, zapremine 125 kubika. Pomenuti dvotočkaš donosi 13,4 KS.

QJ Motor QJ7000D

Svoj debi, doduše u prototip fazi, je QJ7000D imao na ovogodišnjem sajmu motocikala u Pekingu, a pažnju je privukao skladišnom jedinicom smeštenom ispod rezervoara (koji ima samo estetsku funkciju). U kompaniji su se odlučili da ne menjaju previše izgled, tako da će proizvodna verzija biti gotovo identična prototipu.

QJ7000D ima “lebdeće” sedište, a pomenuto rešenje je pobralo simpatije ljubitelja motocikala. Napred je disk kočnica, obrnuta viljuška, kao i clip-on ručice.

S druge strane, iako se radi o mašini na struju, QJ7000D ima konvencionalni ručni prenos. Kako navodi QJ Motor, motocikl ima maksimalnu brzinu od 104 km/h, dok ga autonomija od 96 km čini pogodnim za vožnju u urbanim uslovima.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 304Komentari