home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW K1600GT

Viljem Hejbur je sanjao da svoj BMW K1600GT pretvori u GS i krenuo je sam u taj posao. Međutim, brzo je shvatio da to neće moći da uradi bez ičije pomoći.

Obratio se Niku Bakeru, poznatom holandskom ljubitelju prerađenih motocikala, rekavši mu želi da njegova mašina dobije iste upravljačke karakteristike, lakoću i izgled kako GS, ali i da nova kreacija zadrži snagu rednog šestocilindarskog agregata K1600.

Baker je uzeo K1600GT kao osnovu. Po Hajburovoj želji je zadržao agregat, 320-milimetarske disk kočnice, Brembo kočione čeljusti, Bosch ABS i elektroniku, uključujuči i ESA sistem.

Međutim, određene prepravke su bile neophoden. Baker je sredio ram, a izmenjena verzija je imala veće međuosovinsko rastojanje. Ono je sa 1.618 mm povećano na 1.635 mm. Morao je da sredi i upravljačku geometriju, pa je umesto Telelever viljuški napred stavio potpuno podesivu 48-milimetarsku WP jedinicu.

BMW K1600GT

Kao tačka na "i", stavio je prednju 19-inčnu i zadnju 17-inčnu felnu.

Baker je promenio izduv. Sada se na motociklu našao 6-u-2 sistem, sa po meri urađena dva prigušivača od ugljeničnih vlakana.

Hejbur je odlučio da svoju novu mašinu testira na jednoj dužoj turing vožnji, a čak je izdvojio vremena za dan na stazi. Kako sam kaže, prezadovoljan je upravljačkim karakteristika svog ljubimca.

Izvor: Moto-berza.com

Foto: BMWčitanja : 335Komentari