home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW K1600

R18 Transcontinental i R18 Bagger modeli u poslednje vreme dobijaju puno pažnje usled BMW-ovog pojačanog prisustva u segmentu kruzera velike kubikaže. Međutim, u svemu tome smo pomalo izgubili postojeću K1600 liniju s radara. A upravo je ona dugo vremena “branila boje” bavarske kompanije u turing kategoriji.

Iako još uvek deo BMW-ove game, šestocilindarski modeli nisu osveženi još od 2017, tako da ne ispunjavaju Euro 5 standarde koji su na snagu stupili prošle godine.

BMW bi mogao da ispravi tu nepravdu, jer nas za 2022. čekaju novi K1600GTL, K1600GT i K1600B. Informacije o ovome stižu iz Nemačke, a prema dostupnim ciframa, pomenuti modeli će imati manju emisiju (podaci za K1600 Grand America još uvek nisu poznati). Isti izvor otkriva da će K1600 mdoeli imati istu snagu (oko 158 KS), ali znatno manje emisije štetnih gasova.

Nažalost, nemamo informacija o drugim novinama, koji će neminovno biti, ali se ne treba iznenaditi ako osvežena linija K1600 bude dobila najnoviju tehnologiju, uključujući i radarski-zasnovani tempomat i 10,25-inčni TFT ekran.

Takođe nije poznato kada će BMW otkriti osvežene K1600 modele. Bavarci su još ranije saopštili da ih neće biti na dva najveća događaja u moto industriji, EICMA sajmu u Milanu i Intermot salonu u Kelnu, odnosno da će se fokusirati na onlajn prezentacije i pojavljivanja na regionalnim izložbama.

Zanimljivo je da su BMW-ove zvanične internet stranice za Belgiju, Grčku, Luksemburg, Portugal i Švajcarsku suptilno promenile URL-ove za stranicu koja vodi ka K1600 modelima. To takođe sugeriše da će nova linija zadržati isto ime, kao i da će agregati ostati blizu sadašnje zapremine od 1.649 kubika.

Očekujemo da će se i BMW uskoro oglasiti, moguće i preko tizer kampanje na društvenim mrežama. Više informacija ćemo podeliti sa vama čim budu dostupne.

Izvor: Moto-berza.com

Foto: BMWčitanja : 380Komentari