home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Kawasaki logo

Kawasaki Heavy Industries je nedavno predstavila novog poslovnog subjekta. To je Kawasaki Motors Limited, koji će biti zadužen za sve poslove koji imaju veze sa motociklima.

KHI se odlučio na ovakav potez nakon što je od 2017. godine do danas ostvaren rast prodaje od čak 80% u segmentu motocikala.

Demografija kupaca se takođe promenila i postala sve mlađa. Kako navodi japanska firma, broj vozača motocikala u dvadesetim godinama je tokom pomenutog perioda porastao za čak 60%.

I pre nego što je stvaranje Kawasaki Motors Limited divizije najavljeno, Kawasaki je imao planove o povećanju proizvodnih kapaciteta u SAD, dok je u projekte proširenja na globalnom nivou potrošio preko 265 miliona dolara.

Kako bi proslavio stvaranje novog korporativnog identiteta, Kawasaki Motors Limited je predstavio novi logo. Doduše, u pitanju je već viđeno dizajnersko rešenje, prethodno iskorišćeno na H2 liniji.

Logotip ima svoju istoriju. Njegov centralni deo zauzima reč “kanji”, što znači “reka”, a nekada se nalazio na zastavama brodova koji su bili u vlasništvu brodogradilišta Kawasaki Tsukiji. Ta kompanija će kasnije dobiti ime Kawasaki Heavy Industries.

Novi logo je jasna poruka o budućim planovima giganta iz “zemlje izlazećeg sunca”.

Izvor: Moto-berza.com

Foto: Kawasakičitanja : 390Komentari