home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
MV Agusta Lucky Explorer

MV Agusta ima dve nove mašine za nas na EICMA sajmu, koje stižu kao deo Lucky Explorer projekta.

Nove ADV mašine donose i dve nove platforme intalijanskog proizvođača: trocilindarsku od 930 kubika i paralelnu tvin, zapremine 550 kubika.

MV Agusta Lucky Explorer 9.5 je veći dvotočkaš, koji cilja premijum kupce na zapadnim tržištima. Pokreće ga agregat zapremine 930,63 kubika, koji donosi 123 KS na 10.000 o/min i 102 Nm maksimalnog obrtnog momenta na 7.000 o/min.

Zasnovan na pouzdanom trocilindarskom agregatu od 800 kubika, nova jedinica je gotovo potpuno nova kada su u pitanju unutrašnje komponente. Novi agregat je gotovo iste veličine kao i njegov prethodnik, s tim što je težak oko 57 kg.

MV Agusta Lucky Explorer

Mnoge komponente su potpuno redizajnirane, poput kvačila i prenosa. Među opcijama koje nudi Lucky Explorer se varijanta sa ili bez Rekluse kvačila, kao i kvikšifter.

Prednja felna je 21-inčna, dok je zadnja prečnika 18, što ukazuje na nameru MV Aguste da od Lucky Explorera napravi pravi ofroud motocikl. Međuosovinsko rastojanje je na 1.580 mm.

Šasija je izrađena od čelične cevi sa dvostrukim postoljem (zadnji podram je takođe napravljen od čelika), dok je zadnja viljuška aluminijumska.

Tu je i 7-inčna TFT instrument tabla, sa koje se može kontrolisati MV Agustin robusni MVICS elektronski sistem.

Još uvek nije poznato kada će biti dostupan na evropskom tržištu, ali za sada dosta obećava.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 258Komentari