home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Moto Guzzi V850 X

Moto Guzzi je otkrio da će lansirati još jedan potpuno novi motocikl sredinom naredne godine, nakon što je procurela informacija o V850 X.

Italijanski portal Moto.it je prošlog meseca objavio špijunske fotografije modela za koji se činilo da predstavlja novu generaciju V7, liniju modela koja je decenijama deo Moto Guzzi asortimana. Mnogi su se na osnovu fotografija zapitali pitali zašto bi Moto želeo da se udalji od svog nasleđa u korist kombinovanja modernih detalja sa klasičnim dizajnom koji je sinonim za brend.

Sada je jasno da je model na fotografijama prototip koji je iskombinovao ram V7 sa novim stilom za mašinu koja bi trebalo da se zove V850 X. Međutim, manji detalji o ovom modelu, koji su nam trenutno poznati, nas zbunjuju. Stoga smo mišljenja da možda ipak postoji šansa za savremenu verziju V7.

Zbunjuje nas i samo ime V850 X.

Generalno, Moto Guzzi ima naviku da ukloni višak „0“ iz naziva svojih modela – što smo videli kada su u pitanju V100 Mandello (1.000 kubika), V85 TT (850 kubika) i tako dalje.

U stvari, struktura imenovanja ima više veze sa V85 TT, modelom koji naginje avanturističkom segmentu, ali je više u turer i skrembler stilu. Kao takvi, pitamo se da li je ovaj novi model zapravo ofroud verzija V85 TT (otuda X) - ako jeste, to znači da imamo dva različita motocikla u pitanju.

Iskreno, za Moto Guzzi bi izgledalo relativno lako da doda model kao što je ovaj. Segment je i dalje najpopularniji u Evropi i upravo je pojačan mašinama kakve su Benelli TRK 800, Ducati Desert X i MV Agusta Lucky Explorer 9.5.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 359Komentari