home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Kymco Like 125 EV

Zamislite da imate skuter u koji nikada više nećete morati da sipate gorivo. Sve što traži je da ga napunite kad god je potrebno i onda će vas odvesti gde god želite u urbanom okruženju.

Govorimo o novom Kymco Like 125 EV.

Sa skoro retro dizajnom, ovaj električni skuter donosi autonomiju od 199 km sa jednim punjenjem. Pokreće ga motor od 3.200 W, koji vozaču daje oko 4,3 KS.

Kymco Like 125 EV

Ispod sedišta ima skladišni prostor zapremine 27 l, što je dovoljno za skladištenje tri baterije. Kada se to iskombinuje, vozači 125 EV na raspolaganju imaju pomenutu autonomiju. Baterije koriste Ionex tehnologiju, razvijenu od strane same kompanije, sa koju Kycom navodi da se potpuno puni za svega sat vremena. Što se njenog životnog veka tiče, proizvođač navodi da je on 1.000 punjenja.

Kymco Like 125 EV

Kymco je razvio Ionex baterija kao odgovor na dominaciju Gogoro električnih skutera na tajvanskom tržištu.

Kako su mediji objavili prošle godine, Gogoro je prodao 345.190 električnih skutera, naspam 19.215 koje je Kymco prodao. Odgovor je bio Ionex. Jedan od ključnih faktora uspeha oba pomenuta brenda je upotreba zamenljivih baterijskih stanica. Ovakvo rešenje omogućava vozačima da jednostavno zamene baterije i ponovo krenu na put.

Ionex je uveo sopstvene baterije sa zamenljivim stanicama i planira da napravi 4.000 stanica širom Tajvana do kraja ove godine. Ionex je potpisao i partnerstva s brojnim lokalnim kompanijama, s ciljem postavljanja svojih stanica na što više lokacija.

Da se vratimo na Kymco Like 125 EV.

Kymco očekuje dobre rezultate kako na domaćem tržištu, tako i širom sveta. Van Tajvana, na raspolaganju nema Ionex baterije, ali ima atraktivan izgled skutera. Like 125 EV težak je samo 94 kilograma i može se povezati sa pametnim telefonima preko aplikacije za pristup informacijama kao što su brzina i stanje baterije. Ekran je naravno potpuno digitalan.

Što se tiče cene, Kymco Like 125 EV košta oko 1.200 evra, što ga čini savršenim rešenjem za prevoz u urbanim sredinama.

Izvor: Moto-berza.com

Foto: Kymcočitanja : 1666Komentari