home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Svetski rekord za Yamahu Tenere 700 i Pola Taresa

Ultimativni test Yamahinog Tenere 700 motocikla pretvorio je jednog vozača u vlasnika novog svetskog rekorda.

Ambasador japanskog brenda, Pol Tares, uspeo je da ostvari zaista poduhvat vredan divljenja i na pomenutom motociklu stigle do nadmorske visine od 6.157,7 metara.

Pol Tares je oduvek sanjao da na dvotočkašu dostigne najviše visine... i to bukvalno. Zato nije imao izbora nego da prihvati ovu avanturu. San je za nekih tri meseca pretvoren u kreativni projetk na kojem su zajedno radili Trece Racing Society i produkcijska kuća The Who.

Pol je kao svoju destinaciju izabrao planinu Mersedario u Argentini.

„Glavni cilj naše ekspedicije je bio da testiramo motocikl i vozača u najtežim mogućim uslovima, tokom alpskog uspona. 12. marta sam krenuo iz kampa, na smeštenog na visini od 3.000 metara, odvezao 10 km i prespavao u kampu na visini od 4.500 metara. 14. marta sam stigao do najviše tačke do koje je stigao neki dvocilindarski motocikl – 6.157,7 metara!“

Sam test je pokazao da je Yamaha Tenere 700 spremna da stigne i do 7.000 metara. Pol je još jednom pokazao da je rođen spreman, a njegova vožnja na planini Mersedario, jednoj od najviših na Andima je dospela u Ginisovu knjigu rekorda. Ne verujemo da će to biti sve, jer Tares definitivno želi više!

Šta je sledeće? Tim planira novo planinsko iskustvo. Avantura se nastavlja i nikada ne prestaje.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 290Komentari