home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
QJ Motor

Kineski proizvođač motocikala, QJ Motor, radi na novom električnom sportskom modelu.

Sam motocikl, koji bi trebalo da nosi naziv 7000 D, biće ekvivalentan modelu od 125 kubika, a doneće oko 11 kW tj. 14,8 KS.

QJ Motor je estetske elemente preuzeo sa svojim prethodnih sportskih modela koje pokreće klasični agregat s unutrašnjim sagorevanjem (primer je SRK600RR). Siva boja je postala svojevrsni simbol električnih sportskih motocikala još od Lightning LS-18. Poput njega, siva dolazi s plavim detaljima, ali predstojeća mašina definitivno nije namenjena obaranju nekog brzinskog rekorda.

QJ Motor

Prema informacijama koje donosi nemački magazin Motorrad, lažni rezervoar za gorivo je u stvari skladišni prostor u koji se može smestiti jedna ful-fejs kaciga, a motocikl ima prenos s manualnim kvačilom, što nije uobičajeno za dvotočkaše na struju. Naravno, ne radi se o unikatnom konceptu, jer sličan prenos ima i Kawasaki Endeavour projekta.

S tehničke strane, nemamo mnogo detalja u ovom trenutku, ali se navodi da bi autonomija mogla da bude oko 100 km, uz maksimalnu brzinu od 120 km/h. Još uvek nije jasno da li će 7000 D imati CBS ili ABS. QJ Motor češće bira CBS, ali najnovije fotografije sugerišu da bi ovog puta izbor mogao da padne na ABS.

Odgovor na pitanje da li će 7000 D doći u Evropi može dati prodaja sportskih motocikala male kubikaže na Starom kontinentu. Ona nije baš najbolja, ali stvari mogu biti drugačije kada su električni motocikli u pitanju, pa bi QJ Motor mogao da okuša sreću. Kako Motorrad primećuje, stanje na evropskom tržištu bi za posledicu moglo da ima lansiranje nejked verzije 7000 D.

Još uvek čekamo detaljnije informacije o mnogim aspektima ovog modela, a kada ih budemo znali možda ćemo imati bolji uvid u evropske ambicije predstoje mašine.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 360Komentari