home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ducati Supermono

Ducati je od starta ovogodišnjeg izdanja serijala onlajn premijera, predstavio tri nova motocikla.

Prvi u nizu je bio Streetfighter V4 Lamborghini, nakon kog je usledio Monster SP, a poslednji koji se predstavio javnosti je novi Multistrada V4 Rally motocikl.

Za sada, znamo da nas čekaju novi Ducati Diavel V4, uz nova izdanja Scrambler i Panigale V4 R modeal. To znači da je poznato šest od ukupno sedam Ducati premijera.

Italijanski gigant možda sprema najslađe za kraj, za poslednju epizodu svog serijala. Ako je verovati dostupnim informacijama, Ducati planira predstavljanje novog jednocilindarskog motocikla.

22. septembra, kompanija je obnovila dokumenta registrovana kod američke Agencije za bezbednost na putevima. Pomenuti papiri otrkivaju jednocilindarski agregat, zapremine 659 kubika, sa vodenim hlađenjem i četiri ventila. Možda jednocilindarski Ducati zvuči čudno, ali za fabriku iz Borgo Panigalea svakako nisu nepoznanica.

Ducati Scrambler je tokom šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka koristio upravo jednocilindarsku jedinicu.

I Ducati Supermono (na naslovnoj slici), model dostupan u izuzetno ograničenom broju primeraka, imao je jednocilindarski agregat zapremine 500 kubika. Na raspolaganju je imao 75 KS na 10.000 o/min.

Pitanje je koji motocikl bi mogao da iskoristi ovu jedinicu? Velika je verovatnoća da će to biti neki skrembler, ali možda bi mogli da vidimo i potpuno novi tip modela.

Postoji samo jedan način da saznamo, a to je da pratimo predstojeće epizode Ducati svetskih premijera.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 366Komentari