home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
MV Agusta 921S

MV Agusta je u Milanu predstavila nekoliko noviteta, među kojima se našao i 921S koncept.

Incijalno otkriven preko serije rendera, sada je dobio svoju trodimenzionalnu premijeru.

"Čedo" dizajnera Brajana Gilena i Stivena Začea, ovak koncept odaje počast slavnoj trkačkoj istoriji italijanske marke. Ali kako sami navode, nisu želeli ništa da stvaraju od nule, već su iskoristile prepoznatljive i uspešne dizajnerske elemente.

MV Agusta 921S

Od samog početka,  921S je zamiščjen sa izričitom namerom da ne bude moderna trkačka replika. Kada kompanija ima istoriju kakvu ima MV Agusta, postoji tanka linija između jednostavnog oblačenja modernih unutrašnjih delova u starinsku odeću i potpune reinterpretacije klasičnog dizajna za novo doba.

Naravno, mišljenja o dizajnu (kao i sva mišljenja) su uglavnom subjektivna. Ipak, sve počinje od "srca", koje je u ovom slučaju redizajnirani redni četvorocilindrični motor koji proizvodi 115,5 KS na 7.000 o/min, uz 116,5 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Tehničke revizije uključuju nove profile bregastog vratila, kontra vratilo za smanjenje vibracija i poboljšanu vodeno hlađenje.

MV Agusta 921S

Tu je i novi poklopac prednje kočnice, za koji MV Agusta navodi da ispunjava i stilske i funkcionalne ciljeve, pomažući u hlađenju kočionih čeljusti. Instrument tabla je kružna jedinica sa digitalnim ekranom osetljivim na dodir.

Zadnji deo je dizajniran tako da se izuzetno lako može prebaciti sa jednog sedišta od alkantare, na opciju sa sedištem za vozača i suvozača. LED osvetljenje i nezaobilazna dnevna svetla pomažu da se upotpuni izgled—koji jasno odaje počast prošlosti, a istovremeno ne pokušava da je ponovi.

Iako je 921S jasno zamišljen kao svojevrsni konceptualni kompas za budući dizajn MV Aguste, kompanija do sada nije dala nikakve naznake planova proizvodnje za ovu specifičnu mašinu.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 269Komentari