home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Ducati Diavel for Bentley

Ducati je već više od jedne decenije deo Volkswagen grupe, što je rezultirao brojnim motociklima inspirisanim Lamborghinijem. Najnoviji projekat je međutim ograničeno izdanje Ducati Diavel for Bentley.

Kao prva saradnja između ova dva brenda, ovaj model kao bazu koristi Diavel V4 i opisan je kao „vizija performansi, izrade i ekskluzivnosti“. Kao deo projekta, Bentley dizajneri su radili sa Centro Stile Ducati na razvoju njegovog jedinstvenog izgleda.

Ducati Diavel for Bentley

Ovo specijalno izdanje crpi inspiraciju iz Bentley Batura i poseduje Scarab Green eksterijer iz Bentley Mulliner palete boja. Sem toga, motocikl ima i dvobojne usisnike za vazduh slične onima koji se nalaze na automobilu. Kupci će takođe pronaći poznate točkove i „rep jednoseda, koji se može zameniti suvozačkim sedištem, koji uzima mnoge stilske oznake sa zadnjeg dela Batura“.

Ducati Diavel for Bentley

Tu su i ugljenična vlakna, budući da su blatobrani, bočni paneli i rep napravljeni od tog laganog materijala. Tu su i Bentley oznake, crno alkantara sedište i modifikovani izduvni sistem.

Proizvodnja je ograničena na 500 jedinica, ali će biti dodatnih 50 njih poznatih kao Ducati Diavel for Bentley Mulliner. Potonji su dostupni isključivo kupcima Bentley Mullinera i nude široke modifikacije. Mullinera varijante nude „različite boje za prednje kočione čeljusti, delove od ugljeničnih vlakana i felne. Kupci takođe imaju pristup ekskluzivnoj paleti boja i mogu da ofarbaju svoj motocikl u skladu sa bojom njihovog automobila.

Ducati Diavel for Bentley

Bez obzira koji model bude izabran, oba motocikla pokreće 1,2 litarski V4 Granturismo motor sa 125 kW/170 KS, dok Bentley Batur raspolaže sa twin-turbo W12 motorom sa 544 kW/740KS.

Isporuke će početi sledećeg leta, a cene u SAD počinju od 70.000 dolara.

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 466Komentari