home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
BMW rekord

Već godinama BMW serije GS je jedan od najpopularnijih motocikala u Evropi. Njegova kombinacija atraktivnosti, udobnosti te terenskih sposobnosti privlači desetine hiljada motociklista, tako da je premijera nove generacije pre dva i po meseca bila prava senzacija.

Međutim, novitet već obara rekorde. Tako je ekipa BMW-ovih test-vozača, uz par specijalizovanih novinara, odlučila da se popne na vrh najvišeg aktivnog vulkana na svetu: to je Nevado Ojos del Saladou u Čileu, čiji vrh se nalazi na 6893 metra. Ideja je bila napraviti uspon s potpuno serijskim motociklom, na serijskim gumama, i to u što kraćem mogućem roku, prenosi Index.hr.

BMW rekord

Vožnja je počela oko 3 sata poslepodne gotovo na nivou mora, trajala je 19 sati i 22 minuta, a u tom periodu avanturisti su se popeli tačno 6006 metara visinske razlike te završili svoj put na visini od 6027 metara.

Ovaj poduhvat je utoliko veći kada se zna koliko su bilo teški ne samo teren nego i uslovi. Naime, temperatura je bila oko -10°C tokom dana, a čak -20°C kroz noć, a problem ljudima i mašinama je bio i manjak kiseonika. Kako bilo, novi je R 1300 GS sve prošao na najbolji mogući način te pokazao svoju sposobnost i na najtežim terenima.

Izvor: Index.hr

Foto: BMWčitanja : 276Komentari