home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Aktuelna, druga generacija Kijinog SUV modela Sportage je inače predstavljena 2004., pa ovaj redizajn uopšte ne dolazi kao veliko iznenađenje, tim pre što Kia obično "čeka" tri do četiri godine pre nego što obavi detaljno doterivanje nekog svog modela. Primer za to je i prošlogodišnji redizajn malog Picanta, koji je usledio tri godine posle prezentacije tog malog gradskog automobila.

I kao što je obnovljeni Picanto dobio novi izgled a la Kia Ceed (bar u nekim karakterističnim detaljima prednjeg kraja), tako je i doterani Sportage preuzeo neke elemente novog korporativnog dizajna, ustanovljenog upravo pojavom Ceeda. To se, pre svega, odnosi na novu prednju masku sa karakterističnim horizonatalnim lajsnama. Zajedno sa drugačijim branicima (u boji karoserije), novim prednjim svetlima (pozadi imaju samo promenjenu grafiku), kao i novim 16-inčnim točkovima, Sportage sada izgleda ozbiljnije i markantnije (spisak vizuelnih promena zaključuju veći izbor boja za karoseriju i unapređeni enterijer).

Paleta motora obuhvata 2,0 litarski četvorocilindrični benzinac sa 141KS, veći 2,7 litarski V6 sa 175KS, kao i novi 2.0L CRDi turbo-dizelaš koji raspolaže sa 150 konja. I dalje će u ponudi biti verzije sa pogonom samo na prednje točkove (2WD) ili na sva četiri točka (4WD).

   čitanja : 1022Komentari