home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Honda je istovremeno sa obnovljenom američkom verzijom Civica Sedan i Civica Coupe, predstavila i doterani Civic Hybrid za 2009. godinu.

Što se izgleda tiče, Japanci se ovom prilikom baš i nisu pretrgli, pa će promene na Civicu za 2009. zapaziti samo vlasnici dosadašnjih modela. Najuočljivija izmena je u stvari redizajnirani prednji branik (sa tri otvora za vazduh), dok se ostatak novosti svodi na novu grafiku svetala, hromiranu lajsnu između zadnjih svetala, nove aluminijumske točkove kod modela Civic EX, Civic EX-L i Civic Si i svetla za maglu kod Civica Si. Paket promena zaokružuju jedino još prošireni spisak standardne i opcione opreme (VSA elektronska kontrola stabilnosti je standard na modelima EX-L i Civic Hybrid, dodat je Bluetooth HandsFreeLink kod modela opremljenih navigacijom i USB Audio Interface kod Civica EX, EX-L, Hybrid i Si) i novi materijali za sedišta, oplate vrata i naslone za ruke.

Civic Hybrid (na sve tri slike) inače može da se dobije i sa kožnim sedištima, grejanjem prednjih sedišta i grejanjem spoljnih retrovizora.

Paleta raspoloživih motora i menjača ostaje ista, pa će američki kupci moći da izaberu jedan od sledećih agregata: 1.8 i-VTEC sa 140KS (u paru sa manuelnim i automatskim menjačima sa 5 stepeni), 2.0 i-VTEC sa 197KS (sa 6-stepenim manuelnim menjačem), Civic Hybrid (1,3 litarski i-VTEC benzinac i elektro-motor sa kombinovanom snagom od 110KS i sa CVT transmisijom) i 1.8 i-VTEC sa pogonom na prirodni gas (model Civic GX i sa automatikom od 5 stepeni).čitanja : 1072Komentari

Nije bas zanimljiv sa estetske strane.
Mesavina japanskog i evropskog dizajna.
Toyota to ipak bolje radi.

Autor Eki 21 Avg 2008, 18:52