home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Japanska Honda je svetsku premijeru studije Insight Hybrid Concept održala još početkom oktobra prošle godine na Salonu automobila u Parizu, dok serijska verzija ovog hibrida upravo ima zvaničnu promociju na Salonu u Detroitu.

Mesto promocije naravno nije odabrano slučajno, budući da će po najavama polovina od oko 200.000 proizvedenih primeraka godišnje završiti u Americi, gde prodaja inače počinje u aprilu, praktično istovremeno sa novom Toyotom Prius.

Novi Hondin hibrid je u stvari preuzeo ime od prve Honde Insight (lansirana je 1999. godine), s tim što sada automobil ima praktičniju hatchback karoseriju sa petora vrata i mesta za pet putnika. Dužina inače iznosi 4390 mm, širina 1695 mm, visina 1425 mm, a međuosovinsko rastojanje 2550 mm.

Što se pogona tiče, Insight Hybrid koristi unapređenu verziju IMA (Integrated Motor Assist) Hybrid Drive sistema (u ovom slučaju kombinacija četvorocilindričnog 1,3 litarskog benzinca sa 95KS, elektromotora od 14 KS i CVT transmisije). Rezultat je potrošnja od samo 4,4 litara goriva na 100 km i emisija CO2 od 101 grama po kilometru.

VIDEO I : Honda Insight

VIDEO II : Honda Insight

VIDEO III : Honda Insightčitanja : 1063Komentari

Kao i kod Toyote Prius zadnji deo nema nikakvog smisla ni estetski ni prakticno.

Autor Eki 14 Jan 2009, 11:10