home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Španski Seat na Salonu u Frankfurtu neće predstaviti samo sportski Leon Cupra R sa 265KS, već i ekonomičnije i ekološki prihvatljivije nove modele iz svoje Ecomotive porodice.

To su Altea Ecomotive, (pro)terenska Altea XL Ecomotive i Leon sa novim 1.6 TDI common-rail turbodizel motorom od 105 konja (zamenjuje 1,9 litarski agregat sa istom snagom). Ovaj novi 1.6 TDI motor imaju i Altea Ecomotive i Altea XL Ecomotive

Najvažnije karakteristike ovih modela su smanjena potrošnja i emsija CO2 u odnosu na standardne modele, ali Seat u svom press saopštenju za sada navodi samo njihovu emisiju CO2 i potrošnju za Leon Ecomotive, dok na podatke o potrošnji modela Altea Ecomotive i Altea XL Ecomotive treba da sačekamo Salon u Frankfurtu.

Potrošnja Leona Ecomotive po fabričkim podacima iznosi 3,9 litara na 100 km, emisija CO2 je 99 grama po kilometru (20 grama manje u poređenju sa verzijom sa starim 1.9 TDI motorom), dok Altea Ecomotive i Altea XL Ecomotive ispuštaju 119 grama CO2 po kilometru.

Za ove rezultate su, pored 1.6 TDI motora sa DPF filterom čestica čađi, odgovorni i Stop & Start, gume sa manjim otporom kotrljanja, poboljšana aerodinamika vozila, sistem regeneracije kočione sile, indikator za pravovremenu promenu stepena prenosa u cilju što ekonomičnije potrošnje i modifikovani prenosni odnosi u manuelnom petostepenom menjaču. 

U opremi ova tri modela se, u zavisnosti od paketa opreme, nalaze i ABS, ESP+, radio/CD/MP3, aluminijumski točkovi, zatamnjena zadnja stakla, kožni volan i ručica menjača, el.podesivi retrovizori, cruise control, automatski klima uređaj, USB konekcija, prednja sedišta podesiva po visini...čitanja : 1844Komentari