home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Najvažnija Fordova novost na Salonu automobila u Frankfurtu je druga generacija kompaktnog MPV modela C-Max koji, sem svežijeg dizajna (mešavina modela S-Max i Kuga), prostranije i modernije unutrašnjosti sa kvalitetnijim materijalima i još boljih voznih osobina, donosi i novu Grand C-Max verziju sa tri reda sedišta i mesta za sedam putnika.

Standardni C-Max model sa pet sedišta je poznat već nedelju dana, dok su se danas pojavile i prve fotografije dužeg modela Grand C-Max. Ove dve verzije se i vizuelno razlikuju, budući da model sa 5 sedišta ima konvencionalna zadnja bočna vrata, a ovaj sa 7 sedišta ima klizna vrata, nešto veću dužinu, kao i ravniji krov u zadnjem delu, kako bi se obezbedilo više mesta za glave putnika pozadi. 


U paleti motora će se naći već poznati motori iz Focusa i Kuge, kao i novi 1,6 litarski EcoBoost turbo benzinac sa direktnim ubrizgavanjem.

Kao opcija će moći da se dobije i Fordova Powershift transmisija sa duplim kvačilom.

U Fordu inače razmišljaju da novi C-Max ponude i američkim kupcima, ali za sada o tome nema zvaničnih detalja.čitanja : 8495Komentari

Klizna vrata su za penzionere.

Autor Stefko 11 Sep 2009, 22:20

Klizna vrata su za ubacivanje male dece extra stvar.

Autor lok 12 Sep 2009, 07:33

Svidja mi se unutrasnjost

Autor ilijapaun 12 Sep 2009, 17:05