home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Italijanska kompanija Lanča predstavila je najnovije izdanje gradskog bestselera, modela „ipsilon“. 

U pitanju je ekološka i ekonomična verzija „ekošik“ koja zahvaljujući pogonu na metan smanjuje potrošnju goriva na svega 3,9 litara, dok je emisija štetnih gasova 86 grama po kilometru.

Zahvaljujući tome, u Italji, „ipsilon ekošik“ moguće je u potpunosti napuniti za svega 12 evra, dok je kombinacijom standardnog benzina i metana autonomija u gradu neverovatnih 1.300 kilometara.

Za pogon je zadužen 0.9 TwinAir motor sa turbinom, od 80 konjskih snaga. Novitet će osim izuzetne ekonomičnosti budućim kupcima ponuditi prepoznatljiv dizajn, kao i kompletnu opremu po kojoj je „ipsilonu“ zaista teško parirati u klasi gradskih automobila, pogotovo u Gold paketu.

Preuzeto sa: Topspeed.rsčitanja : 1253Komentari

Ispade da je ukupna autonomija u gradu neverovatnih 1300 km, najvažnija u ovom kratkom članku, što je sasvim bez veze kada se to ističe u prvi plan...po meni malte ne potpuno nebitno...koga zanima recimo, koliko može da prevali ukupno na benzin i plin, kada svi benzin koriste samo za paljenje, i dok uređaj ne prebaci na plin...ukupna autonomija možda ima smisla ako ste krenuli preko neke nedođije...u koji ova italijanski fensi automobilčić verovatno nikad neće zaći...

Autor vladimiris 01 Jan 2013, 23:47