home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nakon predstavljanja nekoliko modela “ultra“ – A4, A5, A6 i A7, Audi je objavio vest i o predstavljanju Audija A3 u verziji ultra. Radi se o posebnom vozilu potpuno prilagođenom za smanjenje potrošnje energije. Audi A3 ultra biće dostupan u sve četiri forme (kupe, Sportback, sedan i kabriolet), a osnovni model pokretaće 1,4-litarski TFSI motor sa 150KS.

Iako se radi o itekako snažnom motoru, uz sistem Start/Stop, tehnologiju isključivanja dva cilindra u trenucima kada nije potrebna velika snaga, kao i uz aerodinamička poboljšanja, Audi A3 ultra trošiće samo 4,7 litara goriva na pređenih 100 kilometara. Čak je i emisija izduvnih gasova značajno smanjena – procena je da ovaj Audi emituje svega 109 grama CO2 po kilometru.

Iako je kompletan automobil prilagođen maksimalnoj iskoristivosti goriva, performanse nisu žrtva ovakvih mera. Trovratna verzija do 100 km/h stiže za 8,1 sekundu. Zanimljivo je da je Audi A3 ultra dostupan uz manuelni i uz automatski menjač.

Verzija sa 1,6-litarskim TDI motorom 110KS takođe je dostupna za sedan, kupe i Sportback. Procenjeno je da ovako opremljen Audi A3 troši 3,3 litra na pređenih 100 kilometara, dok emituje samo 88 grama CO2 po pređenom kilometru.

Izvor: Proauto.bačitanja : 1152Komentari

hm... nesto zvuci cudno.

Autor Fordovac 31 Maj 2014, 15:35