home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Najiščekivaniji model godine sprema se za ulazak na tržište: počev od meseca aprila, rezervacija novog modela Giulia biće moguća na svim tržištima područja Evrope, Bliskog istoka i Afrike, sa posebnom cenom za svaku od zemalja.

Na svetskoj pretpremijeri, posetioci Međunarodnog salona automobila u Ženevi imaće prilike da vide četiri verzije novog modela, koje će predstaviti bogatu paletu na početku prodaje, sa tri nivoa opreme (Giulia, Super i Quadrifoglio), šest novih motora: 150 ili 180 KS 2.2 dizel sa šestostepenim manualnim ili osmostepenim automatskim menjačem, 200KS 2,0-litarskog osmostepenim automatskim i 2,9 litarskim V6 BiTurbo benzincem sa 6stepenim menjačem.

Alfa Romeo Giulia

Nova Giulia se ističe svojim karakterističnim italijanskim dizajnom, sa nepogrešivim smislom za proporcije, jednostavnošću i superiornim kvalitetom završne obrade. U srcu ove automobilske „kreacije“ nalazi se vozač i njegova želja za uživanjem u neponovljivom doživljaju vožnje.

Izbor pogona na zadnjoj osovini ne predstavlja samo ukazivanje poštovanja najautentičnijim korenima legendarnog brenda Alfa Romeo: to je i tehničko rešenje koje pruža vrhunske performanse i neverovatnu zabavu. Još jedna bitna pojedinost modela Giulia jeste optimalna raspodela težine na obe osovine, kao i sofisticirano vešanje (patent brenda Alfa Romeo) i najdirektnije upravljanje na tržištu. Pored toga, Alfa Romeo Giulia kombinuje izvanredne performanse motora i upotrebu ultra-lakih materijala, kao što su ugljenična vlakna, aluminijum, kompozit aluminijuma i plastike, u cilju postizanja najboljeg odnosa težine i snage (koeficijent manji od 3 na verziji Quadrifoglio).

U skladu sa tradicijom brenda Alfa Romeo, nova Giulia nudi jedinstvena tehnička rešenja koja je čine liderom u svom segmentu. Neka od sofisticiranijih rešenja su Integrisani sistem kočenja (IBS) koji znatno skraćuje zaustavni put, kao i aktivno vešanje koje pruža izuzetnu udobnost. Samo na verziji Quadrifoglio, tehnologija raspodele obrtnog momenta (Torque Vectoring) pruža izvanrednu kontrolu stabilnosti, dok sistem Active Aero Splitter omogućava upravaljanje potisnom silom pri velikim brzinama.

U Ženevi će biti predstavljene četiri verzije: tri modela Giulia Super sa 180KS 2.2 litra dizel ili 200KS 2.0 litra benzinac kao i jedna Giulia Quadrifoglio sa 510KS 2.9 litra V6 BiTurbo benzinac.

Konkretno, Giulia Super verzije imaju veoma kvalitetnu kožnu opremu sa kožnim sedištima i tablom, kombinovanom sa pravim drvetom, kao i 18-inčnim alu-felnama, 8,8inčnim Connect Nav infotanment sistemom i ekskluzivnim aluminijumskim tasterima za menjanje brzina fiskiranim u središtu volana.

Izložena Giulia Quadrifoglio u Competioon Red boji je u sportskoj verziji sa 19inčnim ultra lakim točkovima, karbonsko keramičkim kočnicama i Sparco sedištima sa spoljašnošću od karbonskog vlakna.

Nova Alfa Romeo Giulia

           Potpuna paleta nove linije modela Alfa Romeo debituje na Međunarodnom Salonu  automobila u Ženevi. Biće dostupna u tri nivoa opreme (Giulia, Super i Quadrifoglio) i sa šest verzija novih motora: 150 KS ili 180 KS, 2,2 litarskim dizel motorom sa šestostepenim manualnim i osmostepenim automatskim menjačem, 200 KS benzincem sa osmostepenim menjačem i 510 KS 2,9 litarskim V6 BiTurbo benzicem sa šestostepenim brzinskim menjačem

           Kao krajnji izraz koncepta meccanica delle emozioni (mehanika emocija), nova Giulia pruža karakterističan italijanski stil uz optimalnu raspodelu težine na obe osovine, sofisticiran sistem vešanja (patent brenda Alfa Romeo) i najdirektnije upravljanje na tržištu.

           Za postizanje najboljeg odnosa težine i snage, ova limuzina brenda Alfa Romeo koristi ultra-lake materijale poput ugljeničnih vlakana, aluminijuma, kompozita aluminijuma i plastike.

           Primenjena ekskluzivna tehnička rešenja uključuju i tehnologiju raspodele obrtnog momenta (Torque Vectoring), kojom se postiže izvanredna kontrola stabilnosti, Integrisani sistem kočenja (IBS) za značajno kraći zaustavni put, i sistem Active Aero Splitter koji omogućava aktivno upravljanje potisnom silom pri velikim brzinama.

           Napredna bezbednosna rešenja u celoj gami kao što je Intergrated Brake System (IBS), koji značajno smanjuje  rastojanje kočenja, osiguravajući veoma reaktivnu povratnu reakciju pedale kočnice bez vibracije  sa ABS-om

           Ekskluzivne sigurnosne komponente uključuju Forward Collision Warning (FCW) sa AEB  i detekcijom pešaka, koja aktivno utiče na pedalu kočnice iako vozač sam to ne uradi.                      

Karakterističan italijanski dizajn

Svaki Alfa Romeo proističe iz savršene ravnoteže nasleđa, brzine i lepote, čime postaje najviši izraz italijanskog stila u svetu automobilizma. Nova Giulia tu nije izuzetak.

Konkretno, proporcije modela su zasnovane na tehničkoj arhitekturi celog automobila: za Alfa Romeo, ključni elementi su bili izbalansirana raspodela težine i pogon na zadnjoj osovini. U cilju savršenog balansiranja težine, motor i mehanički delovi raspoređeni su između dve osovine. Usled toga, nova Giulia ima veoma kratke prepuste, dugu haubu i prednja krila, kabinu povučenu unazad, smeštenu na pogonskim točkovima, i robusna zadnja krila koja vizuelno označavaju tačku na kojoj se snaga oslobađa na put. Sve ovo daje prilično dugo međuosovinsko rastojanje – najduže u klasi – sadržano u jednoj od najkompaktnijih karoserija. Ove proporcije jasno iscrtavaju dinamički oblik elipse. Pored toga, zaobljeni uglovi i preklapajući stubovi automobilu daju svojstven impuls kreirajući profil u obliku kapi koji podseća na model Giulietta Sprint, jedan od najlepših automobila ikada napravljenih.

Drugi aspekt italijanskog stila je „jednostavnost“ koja obavija ono što je zapravo najkompleksniji kreativni proces u industriji: dizajniranje automobila. Zadatak stila je da sakrije rezultat dugog i složenog rada iza proste, prirodne linije koja naglašava elegantne oblike i sofisticirani italijanski ukus. Dizajn brenda Alfa Romeo, izražen kroz čiste, pažljivo osmišljene linije. Iz ovog razloga, snažan identitet novog modela brenda Alfa Romeo uvek je izražavan čistim, tečnim potezima. Iz tog razloga, nova Giulia poseduje snažan identitet iscrtan u nekoliko jednostavnih poteza: linijom utisnutom duž ivica koja označava vrata i obavija brave i, naravno, legendarnim trolisnim „nosom“, verovatno najčuvenijim i najprepoznatljivijim elementom stila u istoriji automobilske industrije.

Konačno, italijanski stil karakteriše i visok kvalitet završne obrade koji se oslikava u kreiranju bogatih, harmoničnih refleksija duž površina. Konačni rezultat je nova Guilia, izvajani oblik koji podseća na veliku mačku koja se upravo sprema da skoči. Ista inspiracija se može naći i unutar automobila. Sve je čisto, esencijalno i fokusirno na vozača, poput komandi grupisanih na malom upravljaču koji je dizajniran tako da se prilagodi svim stilovima vožnje. I više od toga. Pozicija vozača je „ukrojena “ kao struktura sa dijagonalnim tunelom, sa blago talasastom instrument tablom i pametno pozicioniranim instrumentima koji odaju utisak ručno sašivenog odela iskrojenog sa puno pažnje i uz korišćenje najboljih materijala odabranih zbog svoje prijatnosti i na oko i na dodir i usklađenih da učine vidljivim ljudski dodir.

Savršena raspodela težine i najbolji odnos težine i snage

Specifičnost novog modela Giulia je mudro upravljanje težinom i materijalima u cilju postizanja savršenog rasporeda težine na dve osovine. To je ključno za ostvarivanje užitka u vožnji tipičnog za Alfa Romeo i postiže se finim podešavanjem rasporeda i postavljanjem najtežih elemenata na najcentralniju moguću poziciju. Vešanja su jednako neophodna za optimalnu vožnju kao i raspored težine. Konkretno,  raspored primenjen na modelu Giulia napred ima posebnu dvostruku polugu vešanja sa polu-virtuelnom osom upravljanja i zadnje vešanje u konfiguraciji 4.5 sa funkcijom podešavanja otvorenosti trapa (patent brenda Alfa Romeo) za zadnju osovinu.

Za postizanje izuzetnog odnosa težine i snage, nova Giulia kombinuje vrhunske performanse motora i široku upotrebu ultra-lakih materijala poput ugljeničnih vlakana – za pogonsku osovinu – ili aluminijuma za motor i vešanje (uključujuči elemente prednjeg vešanja i zadnje i prednje ramove). Pored toga, zadnje unakrsno ojačanje napravljeno je od kompozita aluminijuma i plastike. Krajnji rezultat je masa praznog vozila od 1.374 kg za verziju sa 2,2-litarskim dizel motorom od 180 KS. I pored toga, uprkos svoj optimizaciji težine, ovaj automobil poseduje odličnu torzionu krutost kojom garantuje trajan kvalitet, akustički komfor i dobro upravljanje čak i u uslovima ekstremnog opterećenja materijala.

Kod verzije Quadrifoglio, upotreba ultra-lakih materijala proširena je na druge elemente karoserije: ugljenična vlakna za haubu, krov i prednji spliter, zadni spojler i delove karoserije; i aluminijum za vrata i blatobrane. Pored toga, kočioni sistem je optimizovan upotrebom aluminijumskih elemenata i diskova od keramike i ugljenika (dodatno dostupno) dok sedišta imaju strukturni ram od ugljeničnih vlakana (dodatno dostupno). Time se postiže masa praznog vozila od 1.524kg, iz koje sledi koeficijent odnosa težine i snage manji od 3.

Vrhunski, inovativni motori

Najsavremeniji, inovativni motori predstavljaju još jedan karakterističan element svakog pravog modela brenda Alfa Romeo. Iz tog razloga, na početku prodaje, nova Giulia će nuditi—pored 2,9-litarskog V6 BiTurbo u verziji Quadrifoglio—jedinstvenu generaciju motora, četiri benzica i dizelaša koji predstavljaju remek delo pogonske tehnologije grupe FCA i svrstavaju se u vrh svoje kategorije po pitanju performansi i efikasnosti. Svi motori se proizvode u Italiji u fabrikama u Termoliju (benzinski motori) i Pratola Seri (dizel motori), pri čemu su najsavremeniji procesi i metode korišćeni pre svega u oblastima rezervisanim samo za motore brenda Alfa Romeo, u skladu sa tehnološkom izvrsnošću i filozofijom svojstvenom ovom brendu.

2,0-litarski motor

Novi benzinski motor kojim je opremljena Giulia poseduje četiri cilindra smeštena u red i u celosti je izrađen od aluminijuma. Konkretne karakteristike ovog motora, pored elektro-hidrauličnog sistema aktuatora ventila MultiAir, uključuju i sistem super-punjenja „2 u 1“ i direktno ubrizgavanje pomoću sistema visokog pritiska koji daje 200 bara, čime se postiže naročito brz odziv ubrzanja tokom upotrebe i znatno efikasniji nivo potrošnje. Motor dolazi u konfiguraciji od 200 KS na 5.000 obrtaja sa maksimalnim obrtnim momentom od 330 Nm pri 1.750 obrtaja, a uparen je sa novim 8-stepenim automatskim prenosom Q-Tronic.

2,2-litarski dizel motor

Potpuno novi motor, prvi dizelaš u istoriji brenda Alfa Romeo u potpunosti izgrađen od aluminijuma, takođe je osmišljen za dizel verzije novog modela Alfa Romeo Giulia. Sa četiri redno smeštena cilindra, ovaj motor poseduje najnoviju generaciju sistema ubrizgavanja MultiJet II sa funkcijom Injection Rate Shaping (IRS) i radnim pritiskom od 2.000 bara. Najsavremenija varijabilna geometrija turbo-punjača sa električnim aktuatorom primenjuje tehnologiju sa kugličnim ležajevima kojom se smanjuje vreme odziva uz istovremeno garantovano poboljšanje efikasnosti. Balansna osovina pruža najprefinjeniju udobnost u vožnji.

Dostupne su dve verzije, sa 180 KS na 3.750 obrtaja (maksimalni obrtni momenat je 450 Nm pri 1.750 obrtaja) i verzija sa 150 KS na 4.000 obrtaja (380 Nm pri 1.500 rpm). Kod obe konfiguracije – uparene sa pogonom na zadnjoj osovini – dostupan je novi 8-stepeni automatski, ili manuelni menjač od šest brzina.

2,9-litarski BiTurbo benzinski motor sa 510 KS

Samo na verziji Quadrifoglio, ovo je motor jedinstvene tehnologije i performansi, koji pomera granice u okviru svog brenda. Inspirisan tehnologijom i tehničkim umećem brenda Ferrari, ovaj šesto-cilindarski Bi-Turbo benzinac je u celosti izrađen od aluminijuma – u cilju smanjenja ukupne mase automobila, naročito na prednjoj osovini – i razvija 510 KS uz obrtni momenat od preko 600 Nm, za zadivljujuće performanse: maksimalna brzina je 307 km/h, ubrzanje od 0 do 100 km/h traje samo 3,9 sekundi a maksimalan obrtni momenat iznosi 600 Nm. Pored ostalog, iako su vrednosti obrtnog momenta i konjskih snaga izvanredne, ovaj 2,9-litarski BiTurbo benzinac sa 510 KS je najbolji u svojoj klasi i po pitanju emisija (198 g/km CO2 sa 6-stepenim manuelnim prenosom) i iznenađujuće je ekonomičan, zahvaljujući sistemu CEM (Cylinders’ Efficient Management), elektronski kontrolisanom sistemu isključivanja cilindara.

Inovativna, ekskluzivna tehnička rešenja

Kao još jedan način izražavanja inženjerske kulture brenda Alfa Romeo, dizajn, građa i izbor materijala za šasiju i vešanja uvek su savršeni. Zbog toga, odlučeno je da elektronika bude upotrebljena samo da bi vozačko iskustvo koje omogućava osnovna mehanika učinila još uzbudljivijim. To se ogleda u mnoštvu sofisticiranih sistema, koji se, u zavisnosti od nivoa opreme novog modela Giulia, nude kao standardni ili dodatno dostupni.

Torque Vectoring (samo na modelu Giulia Quadrifoglio)

Zahvaljujuči dvostrukom kvačilu, tehnologija raspodele obrtnog momenta (Torque Vectoring) omogućava zadnjem diferencijalu da kontroliše prenos obrtnog momenta na svaki točak zasebno. Na taj način, prenos snage na put poboljšava se čak i u uslovima slabog prianjanja. Zbog toga je vožnja bezbedna i zabavna bez potrebe za korišćenjem invazivnih sistema kontrole stabilnosti.

Integrisani sistem kočenja (Integrated Brake System - IBS)

Novi Alfa Romeo na svetskoj pretpremijeri uvodi inovativni elektromehanički sistem koji kombinuje kontrolu stabilnosti sa tradicionalnim servo kočnicama. Na taj način, pored doprinosa uvek važnoj optimizaciji težine i smanjenju vibracija papučice kočnice, garantuje se i momentalan odziv kočenja, što daje rekordne vrednosti zaustavnog puta: 38,5 metara pri kočenju od 100 km/h do 0, dok je zaustavni put kraći od 32 metra na verziji Quadrifoglio sa kočionim diskovima od ugljenika i keramike.

Forward Collision Warning (FCW) i Autonomous Emergency Braking ( AEB) sa detekcijom pešaka

Ovaj sistem automatski usporava vozilo ili koči kako bi izbegao neposredno preteći sudar. Konkretno, ovaj uređaj koristi radarske senzore i kameru kako bi utvrdio da li Giulia duž svoje putanje prebrzo prilazi drugom vozilu ili prepreci (uključujući i pešake). Sistem prvo upozorava vozača na blizinu prepreke putem zvučnog signala, a ukoliko vozač ne odreaguje na vreme, automatski koči kako bi se izbegao sudar.

Active Aero Splitter

Pored izvanrednog koeficijenta otpora vazduha (Cx = 0,32), savršene ravnoteže sila pri skretanju i kontrole aerodinamičkog potiska, verzija Quadrifoglio poseduje i Active Aero Splitter, sistem smešten spreda koji aktivno upravlja potiskom za bolje performanse i bolje prianjanje pri velikim brzinama.

Alfa DNA i DNA Pro (samo na modelu Giulia Quadrifoglio)

Nova Giulia takođe poseduje i novi Alfa DNA selektor, koji modifikuje dinamično ponašanje automobila pošto vozač izabere jedan od režima: Dynamic, Natural, Advanced Efficiency (režim uštede energije po prvi put primenjen na nekom automobilu brenda Alfa Romeo) i Race (samo na verziji Giulia Quadrifoglio).

Chassis Domain Control (samo na verziji Giulia Quadrifoglio)

Razvijena u saradnji sa kompanijom Magneti Marelli, tehnologija Chassis Domain Control (CDC) vrši funkciju „mozga“ automobila i koordiniše svu instaliranu elektroniku. Ovaj sistem upravlja radom različitih funkcija – od poznatog selektora DNA Pro, sistema raspodele obrtnog momenta (Torque Vectoring), sistema Active Aero Splitter, do aktivnog vešanja i elektronske kontrole stabilnosti – i svakom od njih dodeljuje konkretne zadatke u cilju optimizacije performansi i užitka u vožnji. Detaljnije, CDC u realnom vremenu prilagođava vožnju tako što dinamiku DNA Pro šablona usklađuje sa podacima o ubrzanju i rotaciji koje detektuju senzori. Rizična rešenja se sprečavaju i njima se upravlja tako što se informacije unapred šalju određenoj kontrolnoj jedinici elektronskog sistema automobila: šasiji, pogonskom agregatu, vešanju, kočionom sistemu, upravljaču, servo upravljaču i diferencijalima u krivinama.

Ekskluzivna Alfa Link tehnološka vešanja

Sa prednje strane, nova dvostruka poluga vešanja sa polu-virtuelnom osom upravljanja konstruisana je da optimizuje efekat filtriranja vibracija i da garantuje brz i precizan odziv upravljanja. Ovo rešenje dostupno samo kod brenda Alfa Romeo održava konstantnu liniju vođenja točka pri skretanju i može da se izbori sa velikim bočnim ubrzanjima zahvaljujući uvek savršenom naleganju gume na površinu. U svakoj situaciji i pri svim brzinama, vožnja modela Alfa Romeo Giulia sa najdirektnijim mogućim prenosnim odnosom upravljačkog sistema na tržištu (11.8) je prirodno i instinktivno. Za zadnju osovinu odabrano je multi-link rešenje – patentirano od strane brenda Alfa Romeo – koje pruža vrhunske performanse, užitak u vožnji i udobnost.

8,8-inčni sistem Connect 3D Nav

8,8-inčni sistem Connect Nav 3D na modelu Alfa Romeo Giulia – razvijen u saradnji sa kompanijom Magneti Marelli – nudi niz sofisticiranih svojstava i funkcija, uključujući i najnoviju generaciju sistema veze između čoveka i mašine (human-machine interface – HMI). Ovim sistemom se uglavnom upravlja pomoću uređaja Rotary Pad i TFT ekrana od 8,8 inča koji je ugrađen u komandnu tablu. Pored toga, zahvaljujući tehnologiji „optičkog povezivanja“, korisnik uživa prednosti izvanrednog nivoa vizuelizacije i čitljivosti displeja.

Connect 3D Nav je opremljen i naprednim sistemom prepoznavanja glasa za potpunu povezivost sa svim mobilnim uređajima (mobilni telefoni, pametni telefoni, tableti sa operativnim sistemima Apple iOS i Android). Pored mogućnosti obavljanja telefonskih poziva pomoću blutut veze u hends-fri režimu, info-zabavni sistem pušta audio sadržaj USB uređaja i pametnih telefona pomoću Bluetooth tehnologije, pored toga što upravlja DAB radiom i digitalnim Hi-Fi sistemom. I na kraju, sistem poseduje i navigaciju sa 3D mapama visoke rezolucije. Sistem brzo izračunava putanje i može se koristiti čak i kada nema GPS signala, zahvaljujući tehnologiji proračunavanja koordinata. Takođe, omogućava ažuriranje TomTom mapa putem USB-a i pregledanje informacija vozačkog sistema u odnosu na stil vožnje i prikazuje režim vožnje odabran pomoću selektora Alfa DNA/ Alfa DNA Pro.

Veza između čoveka i mašine

Putnička kabina novog automobila nudi najbolje po pitanju kvaliteta, bezbednosti, opreme i udobnosti, uz poseban stilski element duboko svojstven brendu Alfa Romeo: centralnost vozača.

Nije slučajnost to što su sve glavne komande, uključujući i dugme za pokretanje, ugrađene u upravljač, dok se veza između čoveka i mašine ostvaruje pomoću dva jednostavna i intuitivna tastera za podešavanje selektora Alfa DNA i 8,8-inčnog info-zabavnog sistema Connect 3D Nav.

Instrument tabla

U zavisnosti od nivoa opreme, uređaj iza upravljača dolazi sa ekranom u boji od 3,5 ili 7 inča, i vozaču pruža sve ključne informacije o automobilu. Prikaz je organizovan u četiri segmenta, a prikazani sadržaj zavisi od DNA režima koji vozač odabere i nudi očitavanje bočnog ubrzanja, potrošnje goriva, ekonimičnosti i predloženu promenu prenosnog odnosa.

Zvučni sistem Sound Theatre by Harman Kardon

Na modelu Alfa Romeo Giulia debitovaće i sofisticirani zvučni sistem Sound Theatre brenda Harman Kardon, koji zadovoljava potrebu za superiornim, bogatim zvukom. Srce ovog sistema je dvanaestokanalno pojačalo D klase od 900 W  12 kanalnim, koje pruža visoke performanse, a pri tom je kompaktno. Ovo pojačalo jasan zvuk raspoređuje na 14 zvučnika unutar automobila koji pružaju neprevaziđeni kvalitet. Tehnologija Logic 7® koristi se za dobijanje saraund efekta pomoću sistema 5.1 sa različitim visokofrekventnim izvorima i skladno ujednačenim stereom. Sa ovim zvučnim sistemom, putnici mogu da iskuse vrhunski kvalitet po kome je Harman Kardon poznat.

Prednje i zadnje svetlosne grupe: spoj izvrsnog stila i tehnologije

Proizvedene u kompaniji Magneti Marelli u partnerstvu sa brendom Alfa Romeo, prednje i zadnje svetlosne grupe novog modela Giulia dodatno naglašavaju stilski dizajn i ergonomsku siluetu automobila, čineći ga prepoznatljivim na prvi pogled. Konkretno, zadnje LED svetlosne grupe na poseban način naglašavaju zadnji deo, pored toga što znatno doprinose bezbednosti zahvaljujući bržem aktiviranju prilikom kočenja u poređenju sa običnim sijalicama.

Dizajn i ergonomija su takođe glavne karakteristike farova, koji su dostupni u tri različite verzije: sa halogenim sijalicama ili primenom najnovije generacije ksenonske tehnologije sa modulima od 25 ili 25 W,  sa sijalicom visokog svetlosnog tona (do 4500°K), sposobnom da povećava svetlosni fluks i difuziju svetlosti uz uštedu energije i noćnu vidljivost, a u slučaju modula od 35 W, pojačava se 200% u odnosu na normalne halogene farove. Pored toga, ova svetla garantuju veću bezbednost jer se prepreka može uočiti bar jednu sekundu ranije, što je jednako prednosti od 28 metara zaustavnog puta pri brzini od 50 km/h.

Ksenonski farovi od 35 W koriste AFS tehnologiju (Adaptive Front-lighting System – Sistem prilagodljivog prednjeg osvetljenja) koja usmerava svetlosni snop u krivinama i poboljšava vidljivost.

I na kraju, dnevna svetla, svetla za skretanje, bočna svetla i pokazivači pravca koriste LED tehnologiju za manju potrošnju goriva i maksimalne performanse.

Pomoćni sistemi

Nova Giulia poseduje najbolje od pomoćnih sistema trenutno dustupnih na tržištu. Dovoljno je uzeti u obzir mnoštvo senzora instaliranih po celom automobilu koji garantuju bezbrižnu i bezbednu vožnju. To se ogleda u sistemu za upozorenje na mogućnost čeonog sudara (Forward Collision Warning) koji detektuje da li Giulia duž svoje putanje prebrzo prilazi drugom vozilu ili prepreci i upozorava vozača ili mu pomaže da izbegne sudar ili ublaži njegove posledice. Pored toga, sistem automatskog hitnog kočenja (AEB), koji podrazumeva i zaštitu za pešake, prati prostor ispred automobila kako bi izbegao sudaranje sa pešacima koji se nađu na putanji vozila. Takođe, nova Giulia poseduje i dodatno dostupni prilagodljivi tempomat (Adaptive Cruise Control) koji smanjuje zadatu brzinu kada se vozilo približi drugom vozilu u istoj traci ili kada se drugo vozilo uključi u traku kojom se automobil kreće. Sistem se vraća na zadatu brzinu kada vozilo ispred ubrza ili pređe u drugu traku. I na kraju, paket pomoćnih sistema ne bi bio kompletan bez sistema za upozorenje na promenu trake (Lane Departure Warning) koji detektuje nenamerne promene trake i uređaja za praćenje mrtvog ugla (Blind-spot Monitoring) koji je dodatno dostupan i pomaže vozaču prilikom promene trake i preticanja, ili kada ga pretiču vozila koja su van vidnog polja.

Linija modela

Na Salonu automobila u Ženevi, linija modela Alfa Romeo Giulia će se sastojati od Giulia, Super i Quadrifoglio predstavljanja.

Novi paket opreme na osnovnom paketu je veoma darežljiva, jer uključuje kao standardni deo opreme, novi i efikasni sigurnosni sistem Forward Collision Warning, AEB sa detekcijom pešaka, IBS sistem, Lane Departure Warning i kontrolu brzine sao ograničenjem brzine. Takođe uključuje estetske i funkcionalne komponente kao što su npr. 16inčni aluminijumske felne, bi-zonsku kontrolu klima uređaja, Alfa DNA sistem i Connect 6.5inčni  infotainment sistem.Kao dodatak  istoj opremi, Super verzija se sastoji od ekskluzivnim unutrašnjim i spoljašnjim komponentama:  kožne i tekstile presvlake u raznim bojama , posebne opreme i 17inčnim aluminijumskim felnama.

Nivo opreme sa najboljim performansama Quadrifoglio takođe uključuje kao standard sve funkcionalne i estetske performanse koje pojačavaju elegantu i sportsku spoljašnost: neke od njih su nagleašene u sportskim kožnim i Alcanatara sedištima; sportskom volanu sa crvenim detaljima od karbon vlakana i estetskom aerodinamikom. Komfor i sigurnost uljučuju Blind Spot Monitoring tehnologiju i zadnju kameru sa Xenon svetlima sa AFS tehnologijom: Active Aero Splitter sistem, kočioni sistem, DNA Pro selector sa Race modelom koji komunicira sa Chassis Domain Control sistemom  i Torque Vectoring.

Standardna ponuda može da se nadogradi, po narudžbini, sa Luxury paketom i Sport paketom. Luxury paket naglašava enterijer sa kožnim presvlakama kojima je dodata mogućnost grejanja, drveni finiš u enterijeru, hromirani detajli na bočnim prozorima i Xenon prednjim svetlima od 35W sa Adaptive Frontline sistemom.

Super verzija Sport paketa uključuje sportsko upravljanje, aluminijumske insertacije na kontrolnoj tabli, centralnoj konzoli i vratima kao i Xenon svetla.

PR saopštenje - FCA Srbijačitanja : 1703Komentari

Sve ok, sem toga da Magneti Marelli radi elektroniku. Bice problema! P.S vecina auta tog ranga uveliko koristi LED farove pa i ocekivao sam jedan 2.7 ili 3.0 dizelas ali kad nije bolje dobro je i ovako. Sve u svemu voleo bih da je imam!

Autor Dominic 01 Mar 2016, 13:18

Dominic - na Fiatima je MM obično popravljao elektroniku koju su drugi zajebali, tako da neznam zašto pretpostavke...

Ajde vidi za koga MM radi elktroniku, iznenadit ćeš se!

Autor ja 01 Mar 2016, 13:46

Vraćaju se Torsen Q2 sistemu. Ako sam dobro čudo 2.2 JTD sa 180 Ks i 450 Nm ide 6.9 s do 100 km/h. Pitanje je, a znamo da će doći i 2.2 sa 210 KS, kome zaprvo treba 3.0 JTD?

Autor N.N. 01 Mar 2016, 13:50

Neverovatna u svakom pogledu.

Autor ALFISTA 01 Mar 2016, 13:50

@N.N U pravu ste
, gledao sam prezentaciju, 2.2 JTDm 180ks 0-100 6.9s, prosecna potrosnja 3.8 l/100km, emisija CO2 99g/km. Masa osnovne verzije 1374 kg.

Autor ALFISTA 01 Mar 2016, 13:53

Evo i civilne verzije Giulije:

https://www.youtube.com/watch?v=1Pv780Xl5YU&ebc=ANyPxKpf4F5vZW8aGAXhSc0CO7CJh0b9o4AKYZJicwSE_wWh6FNrsG-qx28BVUUTnBCx7cJabdGE4RTWEwGlCiELFAQpmppLXw

Autor Orlo 01 Mar 2016, 14:01

Enterijer vrhunski!

Autor Uros Cuore Sportivo 01 Mar 2016, 14:45

Posebno ovaj bež sa drvenim aplikacijama...

Autor Đorđe 01 Mar 2016, 14:54

"Pored izvanrednog koeficijenta otpora vazduha (Cx = 0,32)..."
To nije puno?
Bar je Wb u granicama D segmenta (ni najveći, ni najmanji).
Bude i neki karavan posle?

Autor moron 01 Mar 2016, 15:37

Alfa je uradila domaci :) jedva cekam da je vidim uzivo

Autor NemanjaBB 01 Mar 2016, 15:46

@ja

Pa evo recimo na Fiat Stilu. Benzinci imaju MM elektroniku i stalno neki problemi, te KLOPF senzor, te lampice razne svetlucaju dok kod Stila dizel MJET je druga prica jer koristi BOSH elektroniku. Mozda nisam... ?

Autor Dominic 01 Mar 2016, 16:14

Na Stilu benzincu elektronika je na glupom mestu, ispod plasticnog poklopca motora i nema nikakvo hladjenje plus toga se kod nas uvoze kola iz Italije, vozenih po vrucini sa predjenih nekoliko stotina hiljada kilometara i dolazi do pregorevanja, hladnih lemova i slicnih kvarova zasta nije kriv MM.

Autor tommy 01 Mar 2016, 17:21

Cene za Giuliju:

http://www.media.fcaemea.com/actionphp/download.php?id_brand=1&id_content=117728&filename=2016%2FALFA-ROMEO%2FListini%2F160429_Alfa-Romeo_Giulia_Listino.pdf&type=attach&subtype=price

Autor auto 29 Apr 2016, 16:39

Čiji je 8AT u Giuliji?

Autor moron 29 Apr 2016, 18:06