home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kada smo prvi put pisali o njemu, govorilo se da će ruski Mirrow Provocator biti oštar rival Smartu Fortwo. Mada je ranije najavljivano da će biti predstavljen 2017. godine, dobili smo zvaničnu informaciju da će svetsku premijeru imati već na auto salonu u Parizu u oktobru 2016. 

Mirrow Provocator će u Parizu biti predstavljen u električnoj verziji. Biće pokazana i verzija za business, kao verzija za dostavu paketa pošte, kao i taxi produžen za 70 cm. Budući da se radi o startupu i prototipu svaka finansijska podrška je dobrodošla.

Mada gradsko vozilo, Mirrow Provocator može da preveze četiri odrasle osobe, a Smart Fortwo samo dve. I dizajn je dorađen i dosta realističan. Ako vam je Smart Fortwo za gradsku vožnju premali, Mirrow će vam biti prava mera.

Koncepcija Mirrow Provocatora je fantastična. Na svakom boku su četiri vrata koja se podižu, a ne otvaraju bočno, što olakšava ulazak na skučenom prostoru parkinga, a na zadnjem delu su velika peta vrata. Mirrow Provocator je izuzetno kompaktan, dugačak je 2,7 metara, dakle kao Smart Fortwo. Širok je 1,98 i visok 2,05 metara. Zadnja vrata imaju otvor 1,7 metara visok i 60 cm širok.

Čak 50 posto karoserije je napravljeno od reciklirane plastike, a unutrašnjost je dizajnirana po uzoru na avion. Četiri pojedinačna sedišta su veoma dopadljiva, a kokpit je izuzetno jednostavan i futurističkog dizajna.

Čisto električna verzija bi trebalo da ima domet od 400 km sa jednim punjenjem baterija.

Izvor: Automania.20minuta.hrčitanja : 1059Komentari