home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Lexus NX facelift

19 Apr 2017 - 12:44 Noviteti Link

Nakon nekoliko godina na tržištu, aktuelni Lexus NX je prošao kroz restilizaciju kako bi zadržao kupce sve do pojave potpuno nove generacije.

Japanci su odlučili da premijeru obnovljenog NX-a održe na sajmu automobila u Šangaju, a ne u Njujorku kako su neki možda očekivali.

Kako bilo, NX je dobio modernizovani dizajn eksterijera i unapređeni enterijer, kako bi zadovoljio potrebe kupaca luksuznih vozila.

Vizuelne izmene u stvari i nisu toliko upadljive, a podrazumevaju manje doterivanje prednjeg grila, svetala i LED dnevnih svetala.

Takođe, NX 300h i NX 300 F Sport sada imaju i izmenjene otvore za vazduh na prednjem delu kao i nova svetla za maglu.

Promene zaokružuju manje izmene zadnjih svetala, hromirane izduvne cevi, novi zadnji spojler i  hromirani L-elementi na braniku verzije NX 300h. Uz nove 18-inčne alu točkove, to je to.

Treba pomenuti i značajno modifikovano oslanjanje, uz poboljšanje upravljivosti.

Što se unutrašnjosti tiče, izdvajaju se veći 10.3-inčni ekran (umesto dosadašnjeg 7.0-inčnog), kao i detalji u metalik satin finišu.

U ponudi su verzije NX 300 sa 2,0 litarskim turbo benzinskim motorom (oznaka NX 200t je ukinuta), kao i hibridni NX 300h sa kombinacijom 2,5 litarskog benzinca i dva elektromotora.

Na kraju, kupcima će se i dalje nuditi NX F Sport (samo u verziji NX 300), i to sa crnim prednjim grilom, ekskluzivnim točkovima, Naguri aluminijumskim detaljima u unutrašnosti i novom crno-belom kombinacijom sedišta.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 619Komentari

NX izgleda fantastično.
Šteta što ne nude dizla.
Ne znam koje su razlike FL i preFL verzije ali obe izgledaju odlično.
Jedino enterijer kaska za Nemcima.
Imali bi puno bolju prodaju u Evropi da nude dizla.

Autor P1 19 Apr 2017, 13:02

@P1
Uopste enterijer ne kaska. Veruj mi. Totalno, ali totalno druga prica kada udjes u njega. I ja sam mislio da kaska dok nisam prob'o. :)

Autor dusan 19 Apr 2017, 15:52

Duka
"Hladan" je.
Verujem da je dobro odradjen što se tiče materijala i kvaliteta, ali "hladan" utisak.

Autor P1 19 Apr 2017, 16:04

@P1
Veruj nije ni hladan ni nista. Sve sam to mislio i ja za ove Lexus enterijere, ali druga prica kad udjes unutra. Vrhunski i enterijer i pozicija sedenja, totalno sve.

Autor dusan 19 Apr 2017, 17:53