home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Ares Project Panther

Ares Design iz Modene je u decembru najavio novi supersportski automobil koji će se bazirati na Lamborghini Huracanu, ali je izgled inspirisan De Tomao Panterom iz sedamdesetih godina prošlog veka. U međuvremenu su italijanski mediji objavili i slike tog automobila, kao i par novih detalja.

Ovde dakle imamo modernu interpretaciju Pantere koja se pojavila 1971. godine, sa sve prednjim pop-up svetlima, pri čemu Ares Design ovu kreaciju vodi pod nazivom Project Panther.

Ares Project Panther

Ares Design (koji vodi bivši Lotusov šef dizajna Dany Bahar) najavljuje i da će ovo biti tek prvi u seriji njihovih dizajnerskih kreacija koje će koristiti platformu Huracana.

Ares Project Panther

Za sada i nema mnogo detalja, ali je poznato da je Ares Panther dobio i Huracanov 5,2 litarski V10 motor (ovde razvija između 640 i 660KS), kao i sedmostepeni menjač sa dvostrukim kvačilom i pogon na sva četiri točka. Takođe, Project Panther je i za nekih 100 kg lakši od Huracana na kome je baziran.

Ares Project Panther

Proizvodnja Panthera će se odvijati u postrojenju u Italiji, i to u maloj seriji. Cena je 750.000 evra dok se isporuke kupcima najavljuju za drugu polovinu godine.

Tu je i Ares Project Pony, pri čemu ovaj projekat podrazumeva da će eksterijer aktuelnog Ferrarija GTC4 Lusso biti modifikovan po uzoru na nekadašnji Ferrari 412i iz osamdesetih godina prošlog veka.

Ares Project Pony

Karoserija će biti napravljena od ugljeničnih vlakana pa ne iznenađuje cena od 872.470 dolara koji će za ovaj 2+2 automobil platiti neimenovani naručilac.

Ares Project Pony

Ares Project Pony će zadržati 6,3 litarski V12 motor iz Ferrarija GTC4 Lusso, što znači 680KS, kao i pogon na sva četiri točka.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Foto: Quattroruote.it

Renderi: Ares Designčitanja : 1669Komentari