home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Honda CR-V

Honda će na sajmu automobila u Ženevi konačno predstaviti i evropsku verziju nove generacije SUV modela CR-V.

Honda CR-V

Japanci navode da novi CR-V podiže nivo kada je reč o kvalitetu enterijera, prefinjenosti i prostranosti, pri čemu je po prvi put dostupna i verzija sa sedam sedišta.

Honda CR-V

Takođe, zahvaljujući dužem međuosovinskom rastojanju vozilo nudi značajno prostraniji enterijer, a tu su između ostalog širi i dublji prtljažnik, dva 7-inčna displeja, kao i el. otvaranje vrata prtljažnika.

Honda CR-V

Što se motora tiče, pored 1,5 litarskog VTEC Turbo benzinca (sa šestostepenim manuelnim ili CVT menjačem), novi CR-V će se nuditi i sa Hondinim Intelligent Multi Mode Drive (i-MMD) hibridnim sistemom, koji kombinuje 2,0 litarski i-VTEC Atkinson benzinac i dva elektromotora.

Honda CR-V

Klirens kod novog CR-V je povećan za 38 mm kod svih varijanti, pri čemu kod benzinske verzije sa 4x4 pogonom iznosi 208 mm.

Isporuke novog CR-V sa 1,5 litarskim benzincem na evropskom tržištu startuju na jesen, dok će hibridnu verziju Honda isporučivati od početka 2019.

Ivan Mitić - Autoblog.rs

U nastavku i ranije objavljeno PR saopštenje uvoznika Honde za Srbiju:

Od svetskog bestselera među SUV modelima do futurističkog EV koncepta, Honda će, na sajmu automobila u Ženevi od 8. do 18. marta, predstaviti niz svojih najnovijih i najinteresantnijih vozila i koncepata.

Najnovija generacija modela Honda CR-V imaće evropsku premijeru na sajmu u Ženevi. Novi SUV podiže lestvicu u smislu kvaliteta, enterijera i prefinjenosti, a po prvi put je u Evropi dostupan sa hibridnim pogonom.

CR-V poseduje prepoznatljivu siluetu ovog najprodavanijeg SUV modela, revolucionarnog dizajna koji je istovremeno sofisticiran i sportski. Širi, viši i duži od prethodnih verzija, novi CR-V poseduje osvežen dizajn i upečatljiviji izgled spoljašnjosti koji je naglašen širim, “mišićavijim” lukovima točkova. Novi SUV savršeno uspostavlja balans elegancije i sportskog duha. Ima tanje A stubove koji povećavaju prostranost unutar vozila i veće točkove. Oštre linije su prisutne na haubi i zadnjim bočnim panelima, dok prednji kraj odlikuje osvežen Hondin izgled sa prepoznatljivim prednjim svetlima.

Inteligentni višepogonski sistem i-MMD u Honda CR-V Hybridu se sastoji od dva električna motora i 2.0l i-VTEC, četvorocilindričnog Atkinson benzinskog agregata, koji se koristi za vožnju ali i generisanje električne energije. Ovaj hibridni sistem ne zahteva konvencionalnu transmisiju i umesto toga koristi sistem fiksnih stepena prenosa. Između agregata i točkova postoji direktna veza i na taj način omogućen je bolji prenos obrtnog momenta. Sistem i-MMD samostalno određuje najefikasniji način korišćenja eleketrične energije i goriva, što znači da nema potrebe da vozač ručno podešava režime vožnje: EV Drive, Hybrid Drive i Engine Drive.

Honda CR-V model za 2018. godinu proizvodiće se u kombinaciji i sa Hondinim 1.5l VTEC TURBO benzinskim motorom i sa 6-stepenom manuelnom transmisijom ili kontinualno varijabilnom CVT transmisijom. Potpuno novi CR-V model neće imati dizel varijantu na evropskim tržištima.čitanja : 1361Komentari