home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Subaru Forester e-Boxer

Uz nove spoljašnje panele, LED prednja svetla i svetla za maglu te novu paletu boja, Forester je pomlađen i spreman za novu tržišnu borbu.

Off-road stil koji je specifičan za ovaj automobil je dodatno naglašen uz 220 milimetara visoki klirens, a od prošle generacije je 20 milimetara širi kao i 30 milimetara duži. Za putnike pozadi to je veliki plus. Za evoluciju u dimenzijama je zaslužna nova Subaru Global platforma, a ovo je treći model načinjen na istoj. Forester e-Boxer dolazi s bogatom serijskom opremom, a treba istaknuti Eye Sight sistem.

Subaru Forester e-Boxer

To je skup tehnologija koje pomažu vozaču za vožnje, a uz funkcije automatskog kočenja i zadržavanja vozila unutar trake, nudi se i adaptivni tempomat. Pametne Side View kamere montirane na retrovizoru maksimalno olakšavaju bočno parkiranje, a tu su i adaptivna LED svetla koja u saradnji s navigacijom zakreću snop pre nego što se uđe u krivinu. Infotainment sistem veličine 8 inča je napredniji i pregledniji, a za audiofile postoji mogućnost kupovine Harman Kardon ozvučenja.

Subaru Forester e-Boxer

Ispod poklopca motora se nalazi dvolitarski boxer motor koji snagu prenosi na sva četiri točka. U praksi to znači zdravih 156 konjskih snaga u sinergiji sa CVT menjačem. Litijum-jonska baterija je montirana ispod poda prtljažnika, a upravo je ona zaslužna za vožnju na struju do 50 kilometara na sat. EV modus vožnje na taj način će biti zanimljiv u gradskim gužvama kada emisija štetnih gasova mora da bude na veoma niskom nivou.

Subaru Forester e-Boxer

Distribucija snage je linearna, pa će tako vozačima uvek biti dostupan dovoljan obrtni moment od 200 Nm. Ali, za detalje i prve probne vožnje treba sačekati proleće sledeće godine, kada će i biti poznate ostale informacije zajedno s početnom cenom.

Izvor: Autoportal.hr

Foto i video: Subaručitanja : 922Komentari