home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Zetta

Električni automobili su u svesti mnogih vozača i dalje egzotična vrsta vozila. S jedne strane nepoverenje u novu i neproverenu tehnologiju, s druge strane objektivna tehnička ograničenja, još uvek slabo razvijena infrastruktura stanica za punjenje te visoka cena vozila, kada se podvuče crta i sve to sabere prosečni vozač će i dalje odabrati dizelaša ili benzinca, piše portal Vozim.hr.

Cena je jedan od ključnih faktora kod električnih automobila, posebno u državama čiji građani u proseku nemaju visok standard života zbog skromnijih primanja i relativno visokih troškova. Zbog toga je sasvim logično kada vidimo da skandinavske države imaju izrazito razvijeno tržište električnih vozila jer to nije slučajnost. Osim visokog stepena svesti prema ekologiji, poznato je da skandinavske države imaju najviši životni standard.

Zetta

Tržište električnih automobila na globalnom nivou raste polako ali ono što je sigurno jeste da hronično nedostaje jeftinih automobila na struju. Određenu promenu i osveženje na tržište električnih automobila bi mogli da unesu Rusi sa svojim izuzetno povoljnim električnim automobilom Zetta.

Na tržište planiraju da ga plasiraju 2020. godine sa cenom od oko 6.400 evra. Tehničke karakteristike obuhvataju nominalnu snagu od 46 KS uz mogućnost kratkotrajne isporuke od 97 KS. Domet bi trebalo da mu bude oko 200 kilometara a najveća brzina 120 km/h.

Ruska Zetta bi na kraju trebalo da bude 99% ruski proizvod od domaćih komponenti. Jedina uvozna stavka jesu baterije koje dolaze iz Kine.

Izvor: Vozim.hr

Foto: Zettačitanja : 2705Komentari