home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Bugatti Chiron Noire Edition

“La Voiture Noire”, ili jednostavno “crni auto” je poznato ime – Jean Bugatti je između 1936. i 1938. proizveo četiri remek-dela pod tim imenom, od kojih jedan i danas misteriozno nedostaje.

Predivni art deco Type 57 SC Atlantic s karoserijom od kompozitnog Elektrona je mogao da bude spajan isključivo zakovicama jer je lagana legura bila izuzetno zapaljiva. Kod Chirona nema tog problema – umesto Elektrona je tu – karbon! I to u dve verzije!

Bugatti Chiron Noire Edition

Chiron Noire Élégance

Ime govori dovoljno – oba modela imaju istih 1.103 kW/1.500 KS i 1.600 Nm, ali dolaze u drugačijem pakovanju, prenosi portal Vozim.hr. Élégance ćete prepoznati po izloženim karbonskim delovima karoserije, srebrnom “Macaronu”, crnim kočionim kleštima i ekskluzivnim Caractère točkovima. C-okvir je izveden iz poliranog tamnog aluminijuma a i mnogi detalji su fino zatamnjeni.

Chiron Noire Sportive

Kod Sportive verzije je goli karbon premazan mat crnim lakom, kao svi spoljašnji elementi i titanijumske izduvne jevi. Točkovi, spojler, elementi enterijera, sve je u “Paint it Black” atmosferi. Ima tu još crnila, ali se ono uglavnom veže uz nesvesticu pri pomenu finalne cene – ona u baznom obliku iznosi tri miliona evra, a nažalost Bugatti će (zvanično) proizvesti samo 20 komada Noire SE.

Izvor: Vozim.hr

Foto: Bugattičitanja : 1031Komentari