home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

2020 Renault Megane

3 Feb 2020 - 01:06 Noviteti Link
Renault Megane

Renault je za modelsku godinu 2020 obnovio i aktuelnu, četvrtu generaciju modela Megane, koji se inače pojavio krajem 2015. godine.

Renault Megane

Kao i u slučaju restilizovanih verzija modela Koleos i Espace, ni ovaj Megane modelske godine 2020 nije pretrpeo veće vizuelne izmene.

Renault Megane

Ipak, pominju se promene na branicima, LED svetlima i prednjoj maski, kao i par novih boja (Highland Grey, Baltic Grey, Solar Copper) i dizajn alu točkova od 16 do 18 inča (RS Trophy verzija može da ima i 19-inčne točkove).

Renault Megane

Od izmena u unutrašnjosti treba pomenuti unapređeni infotainment sistem od 9.3 inča, kvalitetnije materijale, pa Apple CarPlay i Android Auto, kao i 10.2-inčnu digitalnu instrument tablu.

Renault Megane

Pored hatchback verzije u ponudi ostaje i karavan, a kasnije možemo očekivati i obnovljeni Megane GrandCoupe. Treba reći i da je GT Line paket ukinut a umesto njega tu je RS Line.

Renault Megane

Renault Megane

Takođe, obnovljen je i sportski Megane RS, dok novost predstavlja hibridna varijanta Megane E-Tech.

Renault Megane

Megane RS pokreće 1,8 litarski TCe turbo benzinac sa 300KS, pri čemu u verziji sa manuelnim menjačem ima 400 Nm a sa automatikom s dvostrukim kvačilom raspolaže sa 420 Nm.

Bazni Megane RS više nije dostupan sa opcionom Cup šasijom, koja je sada na raspolaganju samo kod Megana RS Trophy.

Renault Megane

Renault Megane

Hibridni Renault Megane E-Tech podrazumeva kombinaciju 1,6 litarskog benzinca, bva elektromotora i litijum-jonske baterije od 9.8 kWh, pri čemu kombinovana snaga iznosi 160KS. Automobil će moći da se kreće i samo na struju, do 50 km (u gradu do 65 km), pri brzinama do 135 km/h.

Što se tiče regularnih berzija Megana, novost u 2020 gami je benzinac sa 100KS (dolazi sa 6-stepenim manuelnim menjačem), a tu su i 1,3 litarski TCe benzinski motoru u verzijama sa 115KS, 140KS i 160KS (ovde je kod jačih verzija na raspolganju i 7-stepeni automatik), kao i 1,5 litarski Blue dCi dizelaš u verzijama sa 95KS i 115KS (dostupni su manuelni i automatski menjači).

Renault Megane

Na kraju treba reći da će obnovljeni Megane moći da vide i posetioci predstojećeg sajma automobila u Ženevi.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Renault Megane

Renault Megane
 čitanja : 4688Komentari