home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Force Gurkha

Ako se pomene kopija nekog poznatog modela automobila, prva asocijacija je Kina, zemlja u kojoj je plagiranje svega i svačega postalo "nacionalni sport". Ali, Force Gurkha, kopija Mercedesa G-klase, nije proizvod iz najmnogoljudnije zemlje nego indijske kompanije Force Motors u Pithampuru.

Kako piše Radiosarajevo.ba, Force Gurkha je dostupna u kratkoj 3-vratnoj i dugoj 5-vratnoj verziji. Kratka verzija je dugačka 3992 mm, s međuosovinskim rastojanjem 2400 mm, dostupna je s tvrdim ili mekim krovom, i ulazi u indijske poreske olakšice za modele do 4 metra dužine.

Force Gurkha

Dugačka verzija ima 35 cm duže međuosovinsko rastojanje, dvoja dodatna vrata i jednake prepuste. Zato su neke off-road sposobnosti identične – prilazni ugao 39 stepeni, ugao udaljavanja 27 stepeni.

Force Gurkha

Bazna motorizacija je 2,6 litarski turbodizelaš (85 KS), uparen s 5-stepenim manuelnim mjnjačem, pogonom na zadnje ili sva četiri točka s blokadom diferencijala. Uz kratku Force Gurkhu dolazi i top-motorizacija – moderni 2,2 litarski turbodizelaš koji snagu od 140 "konja" prenosi na sva četiri točka.

Force Gurkha

Osnovna verzija – kratki Force Gurkha 2.6 4x2 (85 KS) – u Indiji košta 975.000 rupija, odnosno 11.490 evra, dok je 5-vratna verzija skuplja 260 evra.

Force Gurkha

Malo pre nego što je svetom zavladala pandemija virusa COVID-19, početkom februara na sajmu Auto Expo u New Delhiju, predstavljena je i redizajnirana Ghurka koja prednjom maskom još više podseća na originalnu G-klasu, ali će verovatno malo sačekati ulazak u serijsku proizvodnju.

Izvor: Radiosarajevo.ba

Foto: Force Motorsčitanja : 375Komentari