home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ford Mustang Mach 1

Prototip je viđen tokom testiranja na stazi Nirburgring u Nemačkoj, a mnogi su smatrali da se radi o Fordovom podešavanju najnovijeg modela za ukuse Evropljana. Ispostavilo se da su bili u pravu jer je iz Forda stigla informacija da će Mustang Mach 1 biti globalno dostupan, a sada je predstavljen model s evropskim specifikacijama.

Ford Mustang Mach 1

Evropski model ima značajno manje snage u odnosu na američki. Atmosferski 5,0 litarski V8 motor razvija 453 KS i 529 Nm obrtnog mommenta, dok američki kupci dobijaju 27 KS i 40 Nm više.

Ford Mustang Mach 1

Slična priča je bila i s Bullittom, jer je i prethodna specijalna verzija Mustanga imala "hendikep" u Evropi. To verovatno ima veze sa zakonima o emisiji gasova. Međutim, uprkos svemu ovo je ipak najbrži Mustang koji se ikada prodavao u Evropi.

Ford Mustang Mach 1

Kupci će moći da biraju između 6-stepenog manuelnog i desetostepenog automatskog menjača.

Ford Mustang Mach 1

Mustang Mach 1 je nešto nasledio od modela GT350 i GT500, uključujući aerodinamička poboljšana i 19-inčne naplatke od legura sa Michelin Pilot Sport 4 gumama.

Ford Mustang Mach 1

Ford u Evropi za sada ne govori ništa o performansama, ali je za očekivati da bude sporiji u odnosu na američku verziju. Bez obzira na izbor menjača, mehanički diferencijal sa zaključavanjem na zadnjoj osovini je standardan i zadužen je za bolju trakciju. Tu je i novi izduvni sistem s aktivnim klapnama, a u unutrašnjosti su individualno numerisane pločice.

Narudžbine će uskoro početi da se primaju, a cena još nije poznata.

Izvor: Klix.ba / Motor1.com

Foto i video: Fordčitanja : 350Komentari