home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Baojun e300

Jedan od nedostataka električnih modela je što su i dalje preskupi, čak i kada su u pitanju gradski automobili.

Ne i kada je reč o kineskim vozilima na struju, koja su znatno jeftinija od ekvivalentnih evropskih. Ipak, postavlja se pitanje da li je njihova niska cena posledica kompromisa sa kvalitetom.

Svedoci smo da poslednjih godina u Kini buja produkcija električnih modela, a neki od njih su stigli i u Evropu. Baojun E300 za sada nije, ali ovaj mali gradski auto na struju svakako zaslužuje pažnju. Fully Charged je testirao ovo vozilo u Šangaju, a utiske možete pogledati u videu na kraju teksta.

Ukratko, reč je o automobilu zajedničke kompanije tri proizvođača SAIC, General Motorsa i Wulinga. Proizvodi se u dve verzije - kraće od 2,62 metra, i duže od 2,9 m. Cena manjeg vozila startuje od 8.200 evra, a većeg od 10.700 evra.

Autonomija u vožnji sa punom baterijom prema NEDC standardu je do 305 km, u realnosti je to nešto manje. Za pogon je upotrebljen elektromotor od 56 KS (40 kW), a snaga se prenosi na zadnje točkove maksimalna brzina je 100 km/h, što je sasvim dovoljno za gradske uslove vožnje, pa i za kraće izlete.

Izvor: B92.net / Fully Charged

Foto: Baojunčitanja : 620Komentari