home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Subaru BRZ

Subaru je još ranije potvrdio da će 18. novembra predstaviti novu generaciju sportskog modela BRZ (razvijen u saradnji sa Toyotom), što je danas i učinjeno.

Subaru BRZ

Subaru je dakle zadržao ime BRZ dok će Toyota za novu generaciju verovatno upotrebiti naziv GR 86 kako bi bio u skladu sa nomenklaturom novijih sportskih modela (GR Supra i GR Yaris).

Subaru BRZ

Subaru BRZ

Kako bilo, novi Subaru BRZ je dobio atraktivniji izgled, modifikovano oslanjanje, niže težište, značajno poboljšane vozne osobine, novi VSC sistem kontrole stabilnosti, kvalitetnije materijale u unutrašnjosti, moderniju tehnologiju, kao i novi 2,4 litarski atmosferski motor.

Subaru BRZ

Novi BRZ je 30 mm duži i 10 mm niži u odnosu na prethodnika, a ima i 5 mm duže međuosovinsko rastojanje (sada 2575 mm).

Subaru BRZ

Treba napomenuti da je ovaj 2+2 coupe težak 1315 kg, i to zahvaljujući upotrebi aluminijuma (krov, blatobrani, hauba).

Subaru BRZ

Što se izgleda tiče, na vozilu se ističu nova prednja svetla, drugačiji branici, nova hauba, širi blatobrani, integrisani zadnji spojler, LED zadnja svetla i dve izduvne cevi.

Subaru BRZ

Pomenuti 2,4 litarski motor raspolaže sa 228KS i 250 Nm obetnog momenta, a dolazi u paru sa 6-stepenim manuelnim menjačem i opcionim novim 6-stepenim automatikom koji je dobio i Sport mod.

Subaru BRZ

Tu su takođe i digitalna instrument tabla, Subaru Starlink infotainment sistem sa 8.0-inčnim ekranom, Android Auto, Apple CarPlay, Subaru EyeSight tehnologija za asistenciju vozaču, sportska sedišta i kožni voan sa crvenim šavovima.

Ivan Mitić – Autoblog.rs
čitanja : 1512Komentari