home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Doterana Mazda CX-5

28 Jan 2021 - 09:30 Noviteti Link
Mazda CX-5

Mazda je pripremila nekoliko novosti za aktuelni model CX-5, a one se odnose ''ispod kože'', jer ovog puta promena u spoljašnjeg dizajnu nema.

Podsetimo se, reč je o drugoj generaciji ovog modela koja je predstavljena u novembru 2016. godine na Salonu automobila u Los Anđelesu, a Mazda je objavila da je doterana verzija već dostupna u salonima širom Evrope.

Mazda CX-5

Krenimo od pogonskih motora, koji su dorađeni kako bi trošili manje i ispuštali manje CO2, a iz Mazde obećavaju i bolji odziv na pritisak papučice gasa, kao i na bržu reakciju 6-stepenog automatskog menjača. Novost je i što se verzija s 2,2 litarskim Skyactiv-D dizelskim motorom sa 184 KS sada može dobiti i s pogonom samo na prednje točkove.

Mazda CX-5

Mazda je nadogradila i HMI sistem koji uključuje i novi 10,25-inčni centralni multimedijski ekran koji je brži i ima bolji prikaz, a sada nudi i više mogućnosti Connected Servicesa kojima se može upravljati putem aplikacije MyMazda. To uključuje zaključavanje vrata na daljinu, opciju Pronađi moje vozilo, mogućnost pretprogramiranja ruta za navigacijski uređaj ili proveru stanja vozila.

Mazda je predstavila i novu specijalnu ediciju Homura, koja uključuje jedinstvenu crne detalje spolja i u unutrašnjosti kao što su posebne presvlake s crnim šavovima ili 19-inčni aluminijumski naplaci. Homura na japanskom znači vatra ili plamen.

Tu je i posebna serija 100th Anniversary koja daje počast prvom Mazdinom automobilu R360 Coupe, a uključuje kombinaciju Snowflake bele perla boje spolja, bordo sedišta i tepihe u unutrašnjosti, kao i oznake 100th Anniversary.

Izvor: Vidiauto.com

Foto: Mazdačitanja : 434Komentari