home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Land Rover Defender V8

Iz JLR-a (Jaguar Land Rover) je pre nekoliko dana stiglo saopštenje da će u narednih pet godina kupcima ponuditi šest električnih SUV-ova, što se savršeno uklapa u priču o sveopštoj elektrifikaciji, ali to im nije smetalo da publici sada predstave verziju Defendera ispod čijeg prednjeg poklopca se krije benzinski 5,0 litarski V8 motor.

Land Rover Defender V8

Najsnažniji Defender čija kabina je obložena tamnom kožom i alkantarom nudiće se u kombinaciji s kraćom (90) i dužom (110) karoserijom. Spolja je prepoznatljiv po četvorostrukim završecima izduvnog sistema, plavim kočnim čeljustima na prednjoj osovini i tamnim 22-inčnim aluminijumskim felnama, a njegovo snažno "srce" otkrivaju i oznake na donjem delu vrata.

Land Rover Defender V8

Land Rover Defender V8

Gromoglasnih 525 "konja" dovoljno je da britanski terenac iz mesta do "stotke" stiže za nešto više od pet sekundi i razvije 240 km/h. Sa pomenutim performansama stiglo je adekvatno dorađeno oslanjanje, dodatni radni program (Dynamic) i novorazvijeni elektronski aktivni zadnji diferencijal, a prosečna potrošnja goriva je 14,8 litara na 100 kilometara.

Land Rover Defender V8

Za kraći trovratni Land Rover Defender V8 u Velikoj Britaniji je potrebno izdvojiti 114.500 evra, a za dužu verziju s pet vrata 117.575 evra.

Izvor: Klix.ba / Motor1.com

Foto i video: Land Roverčitanja : 365Komentari