home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ford Evos

Nakon višemesečnih glasina, Ford Evos je predstavljen na auto salonu u Šangaju. To je porodični automobil koji spaja segmente, a stvoren je kao spoj između karavana i SUV-a.

Prema dostupnim podacima i fotografijama reč je o atraktivnom vozilu s pet vrata i prednjom maskom koja podseća na još jedan model usmeren na Kinu, nedavno lansirani SUV Equator.

Kako piše Revija HAK, unutrašnjost je veliko odstupanje od trenutnih Fordovog dizajna usvajanjem ultraširokog ekrana u rasponu od čak 1,1 metra. Potpuno digitalna instrument tabla sada ima uobičajenu veličinu od 12,3 inča, a pridružuje joj se ekran osetljiv na dodir u 4K čija veličina je neverovatnih 27 inča. Smešteni su u istom masivnom komadu stakla širokom gotovo kao i nadzorna ploča. Informacijsko-zabavni softver radi na Fordovom lokalizovanom SYNC + 2.0 s Baiduovom AI tehnologijom i onim što kompanija naziva virtuelnim ličnim asistentom.

Ford Evos

Detalji o dostupnosti izvan Kine su retke, mada je sigurno da će Ford Evos nastaviti da zamenjuje Mondeo u Evropi i Fusion u Severnoj Americi. Tehničke specifikacije su i dalje pod velom tajne ali očekuje se da će se vozilo prodavati globalno s hibridnim pogonskim sklopom.

Ford Evos leži na 19-inčnim točkovima i ima dvobojnu karoseriju s pretežno belom završnom obradom u kombinaciji s crnim krovom. Čim Ford objavi više podataka, obavestićemo vas s detaljima o podvozju i pogonskom sistemu.

Izvor: Revijahak.hr

Foto: Ford

DOPUNJENO: nove slike

Ford Evos

Ford Evos

Ford Evos


čitanja : 2300Komentari