home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Rolls-Royce Landspeed Collection

Nova kolekcija Rolls-Royce kolekcije Wraith i Dawn Black Badge Landspeed Collection slavi rekorde koje je britanski inženjer kapetan George Eyston postavio u Thunderboltu, koga su pokretala dva aero motora Rolls-Royce R V12.

Rolls-Royce je više od jednog veka povezan sa svetskim rekordima brzine i na kopnu i na vodi. Ali dok su podvizi ser Malcolma Campbella dobro dokumentovani i nadaleko poznati, još jedan britanski heroj koji je postavio tri rekorda na kopnu koristeći Rolls-Royce motore istorija je uglavnom previdela.

Sada, nakon više od 80 godina, Rolls-Royce podseća na inspirativne podvige ovog heroja. Sa novom Wraith i Dawn Black Badge Landspeed kolekcijom, marka otkriva i prepričava izuzetnu priču o renomiranom kapetanu Georgeu Eystonu i njegovom izvanrednom automobilu Thunderbolt.

Rolls-Royce Landspeed Collection crpi inspiraciju iz izuzetnog života Georgea Eystona i rekordnih podviga. Takođe ima snažne estetske veze sa jedinstvenim, onostranim pejzažom Bonnevilla, gde ga je Thunderbolt učinio, mada nakratko, najbržim čovekom na Zemlji.

Collection Car automobili su predstavljeni u posebno kreiranoj dvobojnoj završnoj obradi, Black Diamond Metallic sa novom bojom Bonneville Blue. Ova posebno razvijena nijansa ima poseban značaj za kolekciju, bojom koja pod sunčevom svetlošću prelazi iz svetloplave u srebrnu, ilustrujući odsjaje ogromnog neba nad Bonnevilleom i na Thunderboltovom aluminijumskom telu.

Rolls-Royce Landspeed Collection

Unutrašnji detalji podsećaju na Bonneville Salt Flats u Juti, gde je Eyston ostvario svoje rekorde 1937-38. Pukotinska tekstura Salt Flatsa se savršeno reprodukuje ugravirana u prednjem delu; detalji volana imitiraju tamnu liniju traga označenu na površini tokom rekordnih vožnji.

Rolls-Royce Landspeed Collection

Starlight Headliner precizno prikazuje noćno nebo 16. septembra 1938., kada je Eyston postavio svoj treći i poslednji rekord od 357.497 mph.

Rolls-Royce Landspeed Collection

Siluete davno izgubljenog Thunderbolta i njegova tri brzinska rekorda su laserski ugravirane na prednjem tunelu.

Proizvodnja je ograničena na samo 35 primeraka Wraith Black Badge i 25 Dawn Black Badge, koji su svi već prodati.  

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Izvor: Rolls-Roycečitanja : 344Komentari