home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Radford 62-2 John Player Special

Radford (kompanija koju su oživeli F1 šampion Jenson Button, TV mehaničar Ant Anstead i dizajner Mark Stubbs) je ostvarila partnerstvo sa Lotusom oko razvoja svog novog modela nazvanog Lotus Type 62-2 Coachbuilt By Radford.

I Radford (u originalnoj verziji) i Lotus su osnovani 1948. godine i Anstead je pozdravio priliku da na ovaj način ujedini dva britanska brenda: „Ponosni smo na britansko nasleđe obe ove kompanije i ne mogu da smislim bolje partnerstvo za povratak Radforda."

Radford 62-2 John Player Special

Radfordov automobil se bazira Lotusovoj tehnologiji (šasija Lotus Evore), težina praznog vozila iznosi samo 1000 kg, dok je kao inspiracija za izgled poslužio trkački Lotus Type 62 s kraja šezdesetih godina prošlog veka.

Radford 62-2 John Player Special

U ponudi će se naći nekoliko verzija, i to Type 62-2 "Classic" sa Evorinim 3,5 litarskim motorom sa 321 kW/430KS, zatim Type 62-2 "Gold Leaf" sa istim motorom ali sa 373 kW/500KS, kao i Typoe 62-2 "John Player Special" sa svih 447 kW/600KS.

Bazni "Classic" ima 6-stepeni manuelni menjač ili opcioni 7-stepeni sa dvostrukim kvačilom, dok "Gold Leaf" i "John Player Special" dolaze samo sa menjačem sa dvostrukim kvačilom i elektronskim LSD diferencijalom.

Tu su i AP Racing kočnice ("John Player Special" opciono i sa karbon-keramičkim kočnicama), točkovi od 17 i 18 inča odnosno 18 i 19 inča, zadnji spojler, dve kamere koje projektuju sliku iz spoljnjeg sveta na A stubove vozača i suvozača, digitalna instrument tabla, Wi-Fi i Bluetooth konekcija...

"John Player Special" verzija ima i veći prednji spliter i otvore za vazduh, kao i zadnji difuzor.

U planu je serija od samo 62 primerka (od čega je 12 primeraka "John Player Special"), ali cena još nije poznata. Proizvodnja će početi krajem ove godine, a prvi primerci se na putevima očekuju početkom 2022.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 274Komentari