home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nissan GT-R T-spec

14 Sep 2021 - 19:50 Noviteti Link
Nissan GT-R T-spec

Jedan od najdugovečnijih sportista na tržištu se neprekidno proizvodi i unapređuje već 14 godina, a reč je o već mitskom modelu, Nissanu GT-R koji je na tržištima širom sveta startovao sada već davne 2007. godine.

Sada je nakon bezbroj verzija i specijalnih izdanja u rasponu snage od 487 do 720KS japanska ikona zaslužila "poslednji ples" pa je danas u Jokohami predstavljena poslednja posebna verzija pod nazivom T-spec koja će biti napravljena u tek 100 primeraka. Uz minimalne promene u stilu, superauto iz "Zemlje Izlazećeg sunca" dolazi s novim bojama i maksimalnim nivoom opreme, piše Jutarnji.hr.

Nissan GT-R T-spec

Nažalost rezervisan je samo za kupce u Japanu i SAD, a dolazi u "Millennium Jade" i "Midnight Purple" bojama. Poznavaoci će odmah shvatiti da je reč o varijacijama boja koje su korišćene na takođe kultnom prethodniku Skyline R34: konkretno na retkoj V-Spec II Nur verziji.

Osim boja, izvučeni "dobitnici" mogu da računaju i na vrlo sličnu opremu postojećoj "Track" sa širim lukovima točkova, spojlerima od ugljrničnih vlakana, alu naplacima "Rays" u boji bronze i Brembo karbonsko-keramičkim kočnicama.

Nissan GT-R T-spec

U putničkom prostoru nalazimo kožne presvlake najfinije vrste ili presvlake od zelene alkantare Mori, a nova verzija je dopunjena T-spec značkama napred i pozadi, posebnim pragovima vrata i poklopcem motora od ugljeničnih vlakana.

Nissan GT-R T-spec

Novi paket T-spec može da se kombinuje s nivoima opreme Premium ili Nismo, a u potonjem slučaju, GT-R dolazi s krovom i poklopcem prtljažnika od ugljeničnih vlakana i još agresivniji sa specifičnim postavkama i kalibracijom motora koje je razvilo sportsko odeljenje marke.

Po pitanju pogona nema promena: ispod poklopca nalazi se poznati 3,8 litarski V6 biturbo koji na sve točkove putem menjača s dva kvačila ispručuje 570KS i 637 Nm obrtnog momenta. Najveća brzina i dalje iznosi 315 km/h, a ubrzanje do 100 km/h iz stajanja tek 2,8 sekundi.

Prodaja bi trebalo da počne u oktobru, a s obzirom na veliki interes, Nissan će organizovati lutriju za 100 srećnika koji će tada svoje primerke platiti preračunato od 122 do 138 hiljada evra.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Nissančitanja : 442Komentari